В Ужгороді бразильський музикант зіграє фортепіанний концерт, щоб допомогти хлопцю з невтішним діагнозом

В Ужгороді бразильський музикант зіграє фортепіанний концерт, щоб допомогти хлопцю з невтішним діагнозом
Бразильський музикант Ньютон Шнер, німець за походженням з українським корінням зіграє фортепіанний концерт авторської музики в Ужгороді (22 грудня о 18.00 в атріумі ОДА (вхід вільний). Зустріч з музикантом напередодні відбулася в Ужгородському прес-клубі.

 

Ньютон Шнер приїхав в Ужгороді в рамках європейського турне з наймелодійнішими композиціями його музичного проекту "Lebensessenz". Ньютон Шнер - унікальна особистість, працює вчителем німецької мови в місті Понта-Гросса, на південному узбережжі Бразилії, в центрі української діаспори. Є молодим членом Академії наук своєї країни. Володіє більше, ніж п’ятьма мовами. Весь свій вільний час присвячує складанню нової музики і майже щороку ділиться своїми музичними історіями з європейцями. За минулі роки музикант давав чисельні концерти в різних містах Європи та України, а ось в Ужгород він завітає вперше!

Головним організатором концерту виступила Карпатська Січ. Тарас Деяк, лідер організації зауважив, що захід буде носити не лише культурний, а й благодійний характер. «Під покровительством музики ми хочемо об’єднати всіх присутніх на концерті для допомоги Євгену Барану - ще зовсім юному хлопцю, який потребує коштовного лікування через нещодавно поставлений долею діагноз «розсіяний склероз», - каже Тарас Деяк. – Вхід на концерт вільний, але стоятиме скринька для пожертв».

Сам музикант в Україні втретє, грав на концертах у Києві, Львові, Одесі. Але вперше в Ужгороді. Він дасть у нашому місті два концерти: перший в атріумі ОДА, другий- більш неформальний у пабі «Еган» 22 грудня о 20.00. В ОДА Ньютон Шнер гратиме на роялі облдержадміністрації. «Я буду презентувати новий альбом, це перший концерт в Європі, де звучатимуть твори з новоствореного альбому, - каже музикант. – Сам я з південної частини Бразилії, самоучка, у 18 років почав вчитися гри на фортепіано. На сьогодні випустив 13 дисків, щороку з 2013-го організовуються мої тури країнами Європи. Всі мої композиції створюють з мого натхнення речами пригодами, емоціями. Кожну композицію створюю виключно надихаючи своєю душею. Я дуже радий можливості виступати в Україні, деякі мої предки були українцями». Після Ужгорода Ньютон їде з концертами в Італію, у новому році - в Німеччину. Каже, що велика частина української діаспори, на жаль, не має можливості відвідати Україну через фінансові витрати. Але на зустрічах в Бразилії завжди з цікавістю слухають враження музиканта від відвідин батьківщини.

Чому саме інструментальною музикою він захоплює слухачів? «Бо вона лунає прямо з душі, пояснює прості звичайні речі – людські почуття. Подібні тури надають найбільше досвіду, натхнення і сировину для виготовлення нових композицій. Крім того, я дуже радий, що своїм концертом зможу допомогти молодій людині», - додав музикант.

 

 

20 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів