Жіноча шпаргалка: що потрібно знати про туш?

Жіноча шпаргалка: що потрібно знати про туш?
Туш можна знайти в косметичці більшості жінок, але небагато знають, з чого складається цей засіб і коли воно вперше з'явилося у продажу. Ці та інші цікаві факти про туш для вій дозволять по-новому поглянути на звичний продукт.

 

Головний компонент туші — сажа

Основні інгредієнти туші для вій — сажа, вода, мило, мікрочастинки фарбувального пігменту, віск, смоли, поживні добавки. Рекомендується стежити за тим, щоб у складі косметичного засобу було мінімум хімії та ароматизаторів, здатних спровокувати роздратування.

Туш часто викликає алергію і кон'юнктивіт

Негативну реакцію найчастіше провокують засоби низької якості. Поширені алергени — ланолін, квітковий пігмент, ефірні олії, полімери і силікони. Людям з чутливими очима, а також тим, хто носить контактні лінзи, підійдуть гіпоалергенні туші. Їх можна знайти в лінійках багатьох брендів. На упаковці має бути позначка «oftalmologically tested» або «sensitive».

В якості фарбувального пігменту в туші використовують меланін

В органічній туші в якості пігменту нерідко використовується сажа. Альтернатива цьому інгредієнту — меланін, що дозволяє досягти насиченого відтінку і не викликає роздратування.

Перша туш складалася з вугільного пилу і вазеліну

До 1917 р. туш виготовлялася в домашніх умовах з сажі, золи і сурми. Продажем цього косметичного засобу вперше зайнялася компанія Мейбеллін Косметікс. Продукт був зроблений з вугільного пилу і вазеліну, але, попри простий склад, відразу привернув увагу представниць прекрасної статі.

Перша водостійка туш мала у складі скипидар

Косметика на основі вазеліну легко розтікається від попадання вологи. Порятунком модниць стала водостійка туш, яку в 1938 р. випустила Олена Рубінштейн. Водостійкий ефект забезпечувався за рахунок скипидару, який має досить різкий запах.

На сьогодні запатентовано понад 100 форм пензликів для туші

Існує близько сотні щіточок для туші, що відрізняються за матеріалом виготовлення, формою, довжиною ворсинок. Найчастіше пензлики виготовляються з пластику, але є також екземпляри з пластмаси, натуральної щетини, еластомеру. Пружні ворсинки поділяють вії, роблячи макіяж акуратним, а густа, хаотично розташована щетина додає об'єм.

В екстрених випадках краще змивати туш оливковою олією

Якщо під рукою не виявилося засобу для зняття макіяжу, не варто намагатися змити туш водою з милом. Це може призвести до сухості, виникнення подразнення і випадання вій. А водостійкі склади взагалі не вдасться повністю видалити цим способом. Краще скористатися оливковою олією: вона живить шкіру і дбайливо, але ефективно видаляє косметику.

У деяких продуктах може використовуватися риб'яча луска, ртуть і мило

Окремі інгредієнти косметичного засобу можуть викликати подив. Наприклад, для того, щоб запобігти розмноженню грибків і бактерій у тюбику, застосовується ртуть. Звичайно, її кількість мінімальна і не може завдати серйозної шкоди здоров'ю. До складу деяких тушей входить гуанін. Це мерехтливий пігмент, який отримують з риб'ячої луски.Одним з основних інгредієнтів туші є мило. Його почали включати до складу косметики ще в ті часи, коли жінки власноруч займалися виготовленням барвника для вій. Мило надає волоскам обсяг, підкреслює їх форму. Туш для вій не має гідних альтернатив. На щастя, у продажу можна знайти різні варіації цього продукту на будь-який смак. При виборі косметики важливо звертати увагу на склад, в якому не повинно бути небезпечних складових. Для чутливих очей краще всього підходить гіпоалергенна туш, яка не дратує шкіру і слизові оболонки.

Джерело: Ukr.Media

 

21 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів