Богдан Андріїв: міська влада Ужгорода в рамках повноважень сприятиме реорганізації медичної галузі міста

Богдан Андріїв: міська влада Ужгорода в рамках повноважень сприятиме реорганізації медичної галузі міста
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв зустрівся сьогодні з колективом міської поліклініки. Богдан Євстафійович насамперед запевнив медпрацівників, що міська влада продовжує роботу з поліпшення якості надання в Ужгороді медичних послуг.

 

Видатки на медицину в обласному центрі Закарпаття в останні роки суттєво зросли, зокрема на придбання медикаментів та обладнання, ремонти закладів, міські медичні програми. Приміром, у 2019-му на виконання цільових медичних програм профінансували з міського бюджету понад 20,7 мільйонів гривень. Така ж тенденція збережеться й цього року, уже з урахуванням чергового етапу медичної реформи. До речі, усі 5 медичних закладів – центральна міська клінічна лікарня, міська дитяча лікарня, пологовий будинок, міська поліклініка та міський центр первинної медико-санітарної допомоги – реорганізовані у комунальні некомерційні підприємства і готові до підписання до квітня 2020 року договорів з Національною службою здоров'я.

Також минулого року за міські кошти придбали 206 комп’ютерів, облаштовані автоматизовані робочі місця для лікарів, комп’ютери підключають до медичної інформаційної системи. Сімейні лікарі Ужгорода також забезпечені автоматизованими робочими місцями, мають особисті комп'ютери та планшети. Усі комп'ютери підключені до системи HELSI.

Що ж до власне поліклініки, то, за інформацією управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради, впродовж 2019-го з міського бюджету виділили більше 700 тисяч гривень на придбання обладнання (кардіографи, комплекти операційні для хірургічних кабінетів, сканери, кондиціонери для рентгенкабінетів), майже 240 тисяч гривень спрямували на продовження капремонту будівлі психоневрологічного диспансерного відділення міської поліклініки, що на Івана Сільвая,17.

Звісно, далеко не всі проблеми вже вирішені, медики звернулися з проханням до міського голови і цього року сприяти придбанню медичної апаратури для поліклініки, просили вирішити окремі господарські питання, акцентували, що на зупинці біля закладу постійно з порушенням паркуються водії, що ускладнює заїзд та виїзд спецтехніки. Богдан Андріїв пообіцяв, що міська влада Ужгорода, в рамках своїх повноважень та можливостей, і надалі сприятиме реорганізації медичної галузі, а також привітав усіх працівників із новорічно-різдвяними святами.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграм

 

03 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів