Юні театрали Ужгорода завершили 2019 рік творчими виступами

Юні театрали Ужгорода завершили 2019 рік творчими виступами
Участю у виставі “Справжня піратська історія” завершили 2019 творчий рік вихованці дитячої студії «Бавка». Разом із дорослими вони подарували свято наймолодшим ужгородцям.

 

Студія заснована в 2009 році при Закарпатському академічному обласному театрі ляльок. З 2016 року студія діє при громадській організації “Щасливі діти”. Керівницею студії є заслужена актриса України Елла Григор’єва.

“Мене радують не тільки їхні акторські успіхи, а й згуртованість та вміння допомагати один одному. Акторську майстерність можна здобути тренуваннями, а людські стосунки — важливі. Робота на сцені — це завжди несподіванка. І дуже приємно бачити, як діти допомагають один одному, коли є необхідність, як вони взаємодіють і готові підставити плече”, — зазначила Елла Корнеліївна.

Сьогодні в ній займаються 17 дітей віком від 7 до 14 років. Один з них, Арсеній Орос, є студійним “ветераном”, адже займається понад 10 років. Сьогодні хлопцю — 14 років, а прийшов на заняття у чотирирічному віці.

“Мені дуже подобаються заняття. З одного боку, через те, що я там спілкуюся з друзями. З іншого, тому, що є можливість бути будь-ким. Коли я на сцені, то я вірю, що все відбувається по-справжньому. Одні з найулюбленіших ролей — абориген у виставі “Бармалій” та перехожий у вистав “Іван Сила”, — розповів Арсеній. 

Юні актори – учасники студії неодноразово брали участь у різних фестивалях, конкурсах, були залучені до вистав Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Бавка».

У 2019 році студійці брали участь у трьох конкурсах, де отримали призові місця. Зокрема, на Всеукраїнському театральному фестивалі «Імпреза над Латорицею» отримали кілька дипломів. Зокрема: диплом фестивалю в номінаціях «Високий професіоналізм сценічної мови», «Дружній акторський ансамбль», «Прагнення до професійного зростання», «Найкраще втілення сучасної дитячої тематики на театральній сцені». Особливу відзнаку журі отримали вихованці студії Наталія Чепурна, Анна Андрух, Саміра П’ятихатко. Диплом в номінації «Краща жіноча роль фестивалю (дитяча)» отримала вихованка студії Анна Андрух.

 

Пресслужба ГО “Щасливі діти”

 

09 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів