У громадській раді Закарпатської ОДА та профспілках невдоволені майбутнім скороченням штату філії НСТ

У громадській раді Закарпатської ОДА та профспілках невдоволені майбутнім скороченням штату філії НСТ
У робочій групі громадської ради Закарпатської ОДА стурбовані наміром скоротити штат та ефірний час мовлення Філії ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” “Регіональна дирекція UA:Закарпаття”. Про це йшлося на круглому столі 29 січня, повідомляє регіональний представник ІМІ.

 

За словами голови Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури Наталії Товтин, з початку реформи Національної телерадіокомпанії України на обласному телебаченні із 287 посад залишилося 120. 15 січня цього року стало відомо про необхідність скорочення штату регіональної дирекції ще щонайменше на 50 одиниць, а також зменшення власного контенту із трьох до однієї години ефіру. Відомо і про намір закрити програму “Ранок”. Таке скорочення, підсумувала представниця профспілки, зрештою вдарить і по споживачу інформації, який буде позбавлений можливості дивитися і слухати місцеві програми власне про регіон.

Голова первинної профспілкової організації працівників “UA:Закарпаття” Олена Адамчук-Тюшко зазначила, що в профкомі стурбовані і обурені знищенням регіонального мовлення, і не лише на Закарпатті, а й в усіх областях. З цього приводу профком уже надіслав звернення на адресу наглядової ради НСТУ.

Після обговорення ситуації учасники круглого столу вирішили надіслати звернення від імені громадської ради Закарпатської ОДА та профспілкової організації працівників культури листа на адресу органів центральної влади з інформуванням про ситуацію, що склалася, та аргументами, чого не можна допустити заплановане скорочення.

Також із проханням про підтримку щодо недопущення скорочення штату та ефірного мовлення Закарпатської регіональної дирекції ініціатори круглого столу звернуться і до Закарпатської обласної ради.  

Як повідомляв ІМІ, член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Микола Чернотицький, який відповідає за адміністративно-господарський напрям і регіональний розвиток, підтвердив майбутні скорочення штату філій. 

Раніше “Детектор медіа” з посиланням на власні джерела повідомив, що із Центральної дирекції НСТУ у філії передано новий штатний розпис, у якому зазначено на 44% менше штатних одиниць, ніж сьогодні працює в регіонах (1950). Тобто у філіях будуть скорочення до половини працівників.

Фото – скриншот з uz.suspilne.media

imi.org.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

30 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів