Набридли задирки? Читайте, як їх правильно позбуватися

Нігті у кожної людини завжди мають бути доглянуті. Зберігайте та застосовуйте наступні поради.

 

Чи можуть задирки з'явитися через неправильне підпилювання нігтя?

Нігтьова пластина та вплив на неї різних пилок жодним чином не впливають на стан шкірного покриву навколо нігтя, на якому можуть утворюватися задирки. Інша справа знову ж таки у випадках, коли шкіра дуже суха, що робить її більш схильною до пошкоджень. Тож тут, швидше, важливіше стежити за станом шкіри, ніж за способом підпилювання нігтя.

Як правильно прибирати задирки?

Для правильного і охайного видалення задирок існують спеціальні манікюрні ножиці або щипчики. Фахівці рекомендують користуватися саме ними. А після видалення задирки пошкоджений нігтьовий валик потрібно обробити будь-яким дезінфікуючим засобом. Також вони радять запилювати дрібні задирки пилкою. Так ви їх заполіруєте, і вони вас більше не турбуватимуть. Але варто підкреслити, що це працює лише з маленькими задирками, з великими може скластися протилежна ситуація — і таким чином можна їх збільшити. Якщо ви постійно зрізатимете занадто багато шкіри навколо нігтя, вона зростатиме набагато швидше. Пов'язано це з тим, що постійне зрізання шкіри організм сприймає як необхідність більш активної регенерації. Тож важливо зрізати задирки дуже обережно і без фанатизму. Але, звичайно, краще за все видаляти задирки у професійного майстра, особливо коли їх дуже багато.

А взагалі намагайтеся стежити за станом своєї шкіри з самого початку, щоб задирок зовсім не було. Зволожуйте її, не гризіть нігті, знайдіть свого майстра з манікюру і регулярно його відвідуйте. А взимку, коли на вулиці мороз, варто робити спа-процедури, які не лише розслаблять тіло, але і наситять шкіру.

Чи правда те, що видалення задирок спеціальними щипцями призводить до їх повторного виникнення?

Спеціальні ножиці, щипчики й існують для того, щоб допомагати видаляти задирки охайніше і без негативних наслідків. Зазвичай так вважають люди, які й захоплюються зайвим обрізанням шкіри навколо нігтьової пластини. Так, наприклад, можна зачепити шкіру, яка знаходиться поруч із задиркою, і викликати появу нової задирки.

Що робити, коли задирка з'явилася несподівано, а поруч немає щипців?

Якщо з'явилася задирка та поблизу немає спеціальних інструментів, то краще її взагалі не чіпати. Абсолютно точно не варто відривати задирку, так можна відірвати занадто багато шкіри (напевно, ця ситуація знайома всім), а до чого це може призвести, ми вже знаємо. Крім того, діючи за непідготованих умов, ви збільшуєте ризик інфікування ранки. Якщо вже зовсім немає сил ігнорувати задирку, заклейте ранку пластиром, щоб вона не потрапляла на очі і не чіплялася ні за що. Так ви зможете витерпіти до того часу, коли потрібні інструменти будуть поруч. Як варіант — зайти до салону, де допоможуть вирішити цю проблему.

Джерело: Укрмедіа

 

01 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів