Сказ, африканську чуму свиней та трихінельоз протягом минулого року фіксували на Закарпатті

Сказ, африканську чуму свиней та трихінельоз протягом минулого року фіксували на Закарпатті
Про епізоотичну ситуацію в області та контроль за якістю харчових продуктів учора говорили на брифінгу начальника ГУ Держпродспоживслужби у Закарпатській області Івана Гуледзи.

 

Так, зокрема, зі слів начальника Держпродспоживслужби І. Гуледзи, протягом 2019 року зафіксували 21 випадок сказу (здебільшого у лисиць, однак фіксували випадки і у собак, великої рогатої худоби та котів). 

Три перехідні (з 2018 року) випадки африканської чуми свиней зафіксовано у Берегівському, Петечинському і Тячівському районах. Вони оздоровлені протягом І кварталу 2019 року.

Також залишався 1 перехідний випадок трихінельозу лисиць та один виявлений у 2019-му.

Цього року собаку зі сказом оздоровлено на Іршавщині, лисицю - на Мукачівщині. Виявлено також 2 нових випадки сказу в лисиць на Мукачівщині та Свалявщині.

Африканської чуми свиней не реєстрували.

Також зафіксовано 1 випадок трихінельозу в лисиці на Ужгородщині.

"Не секрет, що на початку цього року зафіксовані випадки пташиного грипу в сусідніх країнах, що межують із Закарпатською областю. Відповідно, ми почали приймати профілактичні заходи щодо недопущення поширення цього недугу в нас. Пташиний грип завдає чималих збитків  і потребує знищення поголів'я та додаткових ветеринарних заходів. Проводимо постійний контроль для попередження та своєчасного виявлення випадків. Наразі випадків пташиного грипу в нас нема, але у разі виявлення область готова до них", - зауважив Іван Гуледза.

В області діє 36 мобільних груп, що проводять постійний огляд дворогосподарств на виявлення випадків нетипової поведінки тварин. Уже обстежено понад 51 тисячу дворогосподарств.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

12 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів