Лісівники Берегівщини запевняють, що заліснять майже 33 гектари молодими лісами

Лісівники Берегівщини запевняють, що заліснять майже 33 гектари молодими лісами
Минулої осені лісівники Берегівського держлісгоспу провели декілька етапів екологічної Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», під час яких «зелений десант» з учнів з угорських та українських шкіл і працівників державної лісової охорони збирали жолуді. Зібрали лісові господарники понад 2,5 тонни жолудів дуба звичайного, дуба скельного – 1,7 тонни. Це означає, що лісгосп отримає високоякісний посівний або посадковий матеріал для подальшого розведення дубової породи.

 

Також поряд з дубом на Берегівщині працівники «зелених легенів» зібрали 180 кілограмів дуба північного, 70 кілограмів каштану їстівного, 60 кілограмів каштану кінського, 20 горіху грецького, 10 кілограмів клена гостролистого, 5 кілограмів ясеня звичайного, 0,1 яблуні та 0,1 кілограма груші. Загалом лісові господарники зібрали понад 4,5 тонни лісового врожаю.. Близько половини лісівники заклали на стратифікацію, щоб надалі ці жолуді висадити у розсадниках.

І вже тепер лісівники почали готуватися до майбутньої зеленої акції, яка охопить усі без виключення райони Закарпаття - лісовідтворення. Cьогодні ж лісівники захистили проєкти лісових культур.

Захист проектів лісових культур на поточний рік проводився у приміщенні Берегівського лісгоспу комісією в складі начальника відділу лісового та мисливського господарства ЗОУЛМГ Ігоря Ороса, науковців Закарпатського відділення Українського науково-дослідного інституту гірського лісівництва, в.о. директора НПП «Зачарований край» Василя Феннича та доцент кафедри лісівництва географічного факультету УжНУ Фелікс Гербут. Захищалися сьогодні також й інші лісові господарства, але про них буде повідомлено окремо. Від кожного підприємства у захисті проєктів брав участь головний лісничий, спеціаліст по лісовідновленню та лісничий відповідного лісництва. Лісничі ДП «Берегівський лісгосп» успішно захистили проєкти лісових культур на 2020 рік.

«Цього року під час весняної посадки лісу лісівники Берегівського району в рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» заліснять лісову площу в 32,6 га. Окрім того буде проведений догляд за лісовими культурами на площі 249,1 га й посів у лісових розсадниках на площі 0, 645 га», – зазначив директор Берегівського держлісгоспу Богдан Шойного.

Лісівники нагадують, що 21 березня відзначається Всесвітній день лісу. Протягом останніх років за ініціативою Державного агентства лісових ресурсів України в цей день в Україні стартує Всеукраїнська широкомасштабна акція «Майбутнє лісу у твоїх руках».

Метою акції є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, ознайомлення та участь молоді у створенні нових лісів, роз’яснення громадськості важливості створення лісових насаджень, як одного з основних компонентів збереження біорізноманіття та екологічної рівноваги на планеті, підвищення довіри до діяльності лісогосподарської галузі.

Пресслужба Закарпатського ОУЛМГ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів