Жіноча шпаргалка: ефективні методи, які допоможуть прибрати чорні цятки на обличчі і звузити пори

Жіноча шпаргалка: ефективні методи, які допоможуть прибрати чорні цятки на обличчі і звузити пори
Жінки завжди прагнут виглядати ідеально! Проте без певних недоліків ніяк -

 

Содово-сольовий скраб

Перший варіант позбавлення від чорних цяток в домашніх умовах — це скраб для обличчя, приготований на основі харчової соди і кухонної солі. Як відомо, обидва ці інгредієнти цінуються в домашній косметології завдяки своїй здатності виводити з епідермісу токсини і комедони. Вже після першого використання такого скрабу, чорні цятки стають світлішими і менш помітними, а саме обличчя набуває гладкість і пружність. Використовувати скраб просто: спочатку з'єднайте щіпку соди з дрібкою солі в невеликій ємності і ретельно перемішайте. Після вмийтеся теплою водою і розпарте шкіру. Візьміть в долоню трохи саморобного скрабу і легкими круговими рухами нанесіть його на проблемну зону. Зачекайте, поки інгредієнти злегка вберуться, і змийте суміш через 10 хвилин.

Білкова маска

Наступний спосіб позбавитися від чорних цяток — це маска для обличчя на основі яєчного білка. Цей компонент чудово витягає чорні цятки зі шкіри, підсушує схильну до жирності шкіру і звужує пори. Щоб оцінити ефект самостійно, візьміть 1 яйце і відокремте жовток від білка. Останнім змочіть ватяний диск і нанесіть на проблемну зону. Коли шкіра обличчя буде покрита білком, візьміть суху тканинну серветку і покладіть її на обличчя, зверху зволожите її ще одним шаром білкової маси. Почекайте близько 30 хвилин, поки скоринка не почне застигати, а після зніміть серветку впевненим різким рухом. Після вмийтеся прохолодною водою і дайте шкірі відпочити.

Маска з глини

Про унікальні відбілюючі якості глини чули багато хто. Але от чомусь на практиці її можливостями користуються одиниці. І дуже даремно, адже маска з глини з легкістю здатна не тільки видалити чорні цятки з обличчя і звузити пори, але і прекрасно бореться з пігментними плямами і зморшками. Отже, змішайте блакитну, зелену або чорну глину з невеликою кількістю води до консистенції сметани, і нанесіть на шкіру обличчя на 10-15 хвилин. Після змийте її теплою водою і зволожите легким кремом із заспокійливим ефектом.

Звужуємо пори на обличчі

Тепер, коли з чорними цятками більш-менш розібралися, прийшла пора подбати і про розширені пори. Перераховані вище способи хороші не тільки в боротьбі з чорними «веснянками», але і чудово справляються з пористою шкірою. Саме тому ми вирішили лише злегка доповнити цей список наступними домашніми способами:

Протирання кубиками льоду

Лід сам по собі відмінно справляється з розширеними порами, але якщо його кубики будуть виготовлені з відвару корисних аптечних трав, то ефект буде набагато помітніший. Придбайте в аптеці висушені збори ромашки, лаванди, чебрецю або кропиви, заваріть окропом і дайте настоятися. Після процідіть відвар через сито, розлийте по формочках для льоду і поставте в морозилку. На наступний ранок, коли кубики льоду будуть готові, приступайте до протирання. Пройдіться по лобі, вилицях, зоні щік, Т-зоні, підборідді і зоні декольте. Щоденна процедура протирання зовсім скоро принесе свої плоди — шкірні пори звузяться, вироблення шкірного себума знизиться, а шкіра стане еластичною і молодою.

Лимонний компрес

Компрес з соку лимона чудово справляється з розширенням пор, надаючи антисептичний ефект, що добре підходить для шкіри схильної до жирності і висипань. Буквально 15 хвилин в день можна преобразити вашу шкіру до невпізнання. Для цього вам потрібно змішати сік одного лимона з теплою водою у співвідношенні 1:2. Після змочіть тканинну серветку чи хустинку в отриманій рідині і покладіть на обличчя. Почекайте 15 хвилин зніміть компрес, ви побачите, що пори звузилися, почервоніння зникло, а колір обличчя став приємним і рівномірним.

Джерело: Ukr.Media

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

18 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів