Через Закарпаття у пікові дні їде близько 4000 людей із Італії, де зафіксували коронавірус

Через Закарпаття у пікові дні їде близько 4000 людей із Італії, де зафіксували коронавірус
Працівники прикордонної та митної служб працюють спільно для запобігання потрапляння коронавірусу на територію України. Сьогодні під час брифінгу у Закарпатській ОДА журналістам повідомили про заходи безпеки на кордонах, які вживають задля запобіганню погтрапляння коронавірусу в Україну.

 

На КПП "Тиса", що на кордоні з Угорщиною, введено заходи посиленої безпеки, адже саме через цей пункт пропуску прямують пасажири з Італії в тому числі й регіону Ломбардія, де станом на 25 лютого від коронавірусу померло 6 осіб. 

У зв'язку з цим на Закарпаття прибув голова Державної прикордонної служби України Сергій Дайнеко. Він поінформував, що приїхав ділитися досвідом із особовим складом: "Через те, що ми вже другий місяць працюємо над цією проблематикою, ми зосереджуємо свої зусилля в аеропортах, куди виконували рейси з Китаю. Тому в особового складу вже є певний досвід, ми відпрацювали всі механізми, алгоритми і зараз моя задача - навчити прикордонників також злагоджено працювати і на Закарпатті".

Крім того головний прикордонник анонсував навчальні виявлення коронавірусу на Закарпатті:

"Протягом деяких днів буду працювати тут, на Закарпатті. Будуть і навчальні виявлення захворювання коронавірусом, тож буде можливість подивитися, як відпрацює кожна зі служб. На практиці перевіримо їхню спроможність працювати у режимі виявлення захворювання", – сказав С. Дайнеко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олексій Гетманенко: Ситуація з коронавірусом контролюється. Закарпаття готове

Виконувач обов'язків начальника Закарпатської митниці Віктор Іванус повідомив: "Цього разу перший удар приймають на себе прикордонники. КПП Тиса-Загонь є потенційно небезпечним, бо він є у транспортному коридорі, що бере свій початок у італійській Ломбардії, ураженій коронавірусом. Після пташиного та свинячого грипу ми маємо деякий досвід, тож є на пунктах пропуску приміщення для тимчасової ізоляції. Італійський напрямок для нас є болючий, адже у вихідні дні близько 500-600 транспортних засобів (не рахуючи рейсових автобусів), а це близько 4000 осіб їдуть на вихідні". 

Він повідомив також, що Угорська сторона теж намагається запобігти захворюванню; алгоритм дій відпрацювала і словацька сторона. "Тож сподіваємося, що завдяки спільним зусиллям вірус до нас не потрапить", - резюмував чиновник.

Нагадаємо, що від сьогодні на КПП "Тиса" кожному подорожувальнику, що в'їжджає до України, перевіряють температуру, а також проводять зовнішній огляд та опитування. Крім того, ретельній фізичній перевірці підлягають і посилки, які везуть із Італії.

Довідково: За останніми даними, загальна кількість інфікованих китайським коронавірусом у світі — 79 360. Більшість випадків інфікування, 77 150, зафіксували на материковому Китаї. У Європі найбільше випадків інфікування зафіксували в Італії — 157.З початку спалаху коронавірусу від хвороб, спричинених інфекцією, померли 2619 людей. Водночас 24 963 пацієнтам вдалося одужати.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів