Закарпатські медики пояснили, як переконалися в тім, що в туристів з Італії немає коронавірусу

Закарпатські медики пояснили, як переконалися в тім, що в туристів з Італії немає коронавірусу
Про це сьогодні йшлося на брифінгу в Закарпатській ОДА.

 

Завідувачка відділу ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України Вікторія Тимчик сьогодні на брифінгу в Закарпатській ОДА, відповідаючи на питання журналістів про методи обстеження ізольованих туристів, повідомила, як обстежували хворих:

«Лабораторні обстеження таких хворих здійснюють по алгоритму. Коли ми маємо хворого, який підпадає під певні критерії визначення випадку коронавірусної інфекції клінічно, а також коли ми з’ясовуємо історію подорожей і бачимо, що людина перебувала у тих регіонах, де реєструються випадки коронавірусної інфекції, або вона контактував з підтвердженими випадками чи відвідувала заклади, де перебувають такі хворі протягом 14 днів до початку симптомів, від таких хворих ми відбираємо клінічний матеріал і відправляємо на Київ на дослідження методом ПРЛ з метою виявлення чи невиявлення коронавірусу.

Якщо історія подорожей нам дозволяє зробити висновки, що людина не контактувала з клінічними хворими (не була в карантинних місцях тощо) і її клінічний стан не зовсім відповідає ознакам, ми хворого все рівно ізолюємо і проводимо один із етапів діагностики на місці. Це все регламентовано наказом МОЗ.

Відповідно, ми провели вірусологічні дослідження з метою виключення захворювання на грип А, В та сезонні віруси, дослідили історію подорожей. Але в будь-якому випадку ми готові забрати матеріал та відправити на дослідження в Київ».

Нагадаємо: вчора в КПП "Тиса" виявили жінку з підвищеною температурою. Її та всіх туристів, які були з нею в автобусі, ізолювали до медзакладу та обстежили.

uzhgorod.net.ua

 

26 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів