Від спорту до млинців: перший день "Варишської палачінти" позаду

Від спорту до млинців: перший день "Варишської палачінти" позаду
Цьогорічна “Палачінта” триває два дні – 29 лютого та 1 березня. На фестивалі- ярмарці ці дні пектимуть палачінти з начинками на будь- який смак: з творогом, нутелою, бананом і медом, куркою, ікрою та інші.

 

Ціни на смаколики залежать від їх наповнення: порція, наприклад, з нутелою чи сгущеним молоком коштує – 35 гривень, з куркою – 45 гривень, з бананом і нутелою – 50 гривень. Та, для мясоїдів, тут також знайдеться чим поласувати: бограч, м’ясні делікатеси, плов, риба та делікатеси для гурманів. Щодо напоїв, то гостям спробувати свої вина та настоянки пропонують найкращі винороби краю. Для тих, хто хоче принести додому не тільки емоції, але ще й сувеніри, то на території парку є чимало будиночків, де свої роботи представляють хенд- мейд майстрині.

Програма першого фестивального дня була досить насичена. Зранку в парку відбувались спортивні змагання, а вже після обіду на головній сцені “Варишської палачінти” визначали найкращі на смак палачінти. Екскурсовод, представниця буйловиної ферми та викладачі викладачі факультету готельно-ресторанної справи МДУ, стали суддями цьогорічного фестивалю. Під пильним наглядом глядачів, вони куштували млинці та визначали найсмачніші. Найбільше до смаку їм припали палачінти, які приготував – Віктор Погань.

Ірина Грабко, Карпатський об'єктив

 

01 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів