Нововведення у системі публічних закупівель: що зміниться?

Нововведення у системі публічних закупівель: що зміниться?
Із 19 квітня цього року запрацює низка нововведень у системі публічних закупівель. Новації спрямовані на підвищення ефективності закупівель, посиленню відповідальності за порушення законодавства в сфері закупівель, удосконалення механізму оскарження тендерів, гармонізації з міжнародними стандартами.

 

 Зокрема, використання електронної системи ProZorro стає обов'язковим для здійснення публічних закупівель вартістю від 50 тис. грн. На цьому наголошували сьогодні на нараді в Ужгородській міськраді з керівниками головних розпорядників коштів, закладів, комунальних підприємств та установ міської ради. Як зазначалося, Закон посилює відповідальність за порушення законодавства для недобросовісних замовників і вводить персональну відповідальність посадових осіб та керівників.

Зокрема, якщо товари, роботи і послуги придбають без закупівлі або буде укладено договір до / без процедур закупівель/спрощених закупівель, то керівника замовника чекає штраф від 2 до 10 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. На нараді розглянули й призначення уповноважених осіб, які відповідатимуть за організацію та проведення процедур закупівель/спрощених закупівель.

Пресслужба Ужгородської міської ради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

05 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів