Якість, комфорт і навіть страхування: як в Ужгороді модернізують служби таксі

Якість, комфорт і навіть страхування: як в Ужгороді модернізують служби таксі
Замість старих і технічно несправних автівок – нові, безпечні та сучасні. Автопарк служб таксі Ужгорода за останні роки кардинально змінився. Деякі фірми, що займаються  пасажироперевезеннями, навіть почали страхувати своїх клієнтів. А водії мають усі необхідні дозволи та ліцензії.  

 

Несправні й брудні автівки, водії з перегаром або ж взагалі напідпитку, відсутність будь-яких дозволів на обслуговування пасажирів, захмарні ціни й жодного натяку на сервіс. Це – реалії поїздок в ужгородських таксі кількарічної давнини. Ужгородець Юрій Лукашов нині з жахом згадує свою поїздку 4 роки тому. Тоді чоловік потрапив у дорожньо-транспортну пригоду і лише дивом залишився живим.

Юрій Лукашов, ужгородець: «Чотири роки назад попав в аварію і ну вийшло так, що зараз дуже прискіпливо на таксі їжджу»

Нині ж в Ужгороді – разючі зміни. В обласному центрі з десяток фірм успішно займаються перевезенням пасажирів та багажу. Більше половини з майже півтисячі міських машин – нові й сучасні. Водії переважно – доброзичливі та чемні. У салоні таксі оплатити поїздку можна і банківською карткою.

Деякі служби страхують пасажирів від нещасних випадків під час поїздок. Ужгородці задоволені такими змінами, тож усе частіше користуються послугами ліцензійованих таксистів.

Оцінюють нові служби і самі ужгородці:

-        Таксі зараз дуже гарні, красиві, працюють дуже правильно. Я в курсі – там всьо йде погодинно, покілометрово.

-        Є нові електромобілі. Вони тихенько їдуть, нові комфортні машини і тому приємно на них їздити.

-        Вони стали кращі, бо приїжджають швидше і…зручно.

В умовах жорсткої конкуренції на ринку пасажироперевезень в Ужгороді підприємці зосередили свою увагу на комфорті, якості обслуговування та збереженні екології. Крім того, вони створюють нові робочі місця.

Євген Дутко, співвласник служби таксі розповідає: «Автопарк увесь у нас новий, якщо порівнювати з іншими гравцями по ринку, найновіший, тому що всі автомобілі від 2015 року. Щодо персоналу, зрозуміло, що є певна плинність Але в середньому в нас від 70 до 80 чоловік постійно працевлаштовані».

Комфортне життя городян – головний пріоритет у роботі міської влади Ужгорода. Для ведення бізнесу тут створюються максимально сприятливі умови.

Богдан Андріїв, Ужгородський міський голова: «Зараз спільно з обленерго ми маємо можливість встановлення нових заправочних станцій, які будуть підзаряджати автомобілі у місцях великого скупчення транспортних засобів, це територія супермаркетів, великих стоянок. Розглядається можливість під’єднання до електроживлення для того, щоб була достатня кількість кіловат, щоб можна було ставити заправочні станції. Тому ми всіляко сприяємо розвитку таксі»

Якщо ще 5 років тому виклик таксі в Ужгороді був своєрідною лотереєю із ризиком для власного життя, то тепер складність вибору полягає між сервісом, ціною та часом поїздки.

 

М-студіо

 

11 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів