Вирішується доля німця, який контрабандою через Закарпаття віз до ЄС більше 2 кг марихуани

Вирішується доля німця, який контрабандою через Закарпаття віз до ЄС більше 2 кг марихуани
Прокуратурою Закарпатської області затверджено і скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина Німеччини, який на власній автівці, намагався перемістити через державний кордон України 10 пакетів з канабісом. Загальна маса вилученого наркотику з пакетами складала 2,7 кг.

 

У ході слідства зібрано докази того, що підозрюваний купив наркотичну речовину у м. Львові. Надалі, заховавши пакети у задній бампер власної автівки «Skoda Superb», спробував вивезти їх до ЄС.

Контрабанду виявили співробітники оперативно–розшукового відділу Держприкордонслужби з місцем дислокації у Закарпатській області під час поглибленого огляду автівки, коли іноземець заїхав на митний пост «Лужанка». У перерахунку на суху речовину, вага вилученого наркотику склала понад 2,1 кг.

Результати освідування показали, що на момент вчинення злочину, іноземець перебував у стані наркотичного сп’яніння.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.2 ст.15, ч.2 ст.305 КК України (контрабанда «канабісу» у великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб) та ч.2 ст.307 КК України (незаконне придбання, зберігання, перевезення «канабісу», у великих розмірах з метою збуту, за попередньою змовою групою осіб).

З часу затримання іноземець утримується під вартою, з можливістю внесення більше 1 млн грн застави.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва прокуратури області.

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

12 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів