Захисні маски: хенд-мейд від ужгородських майстринь

Захисні маски: хенд-мейд від ужгородських майстринь
В Ужгороді віднедавна з’явився новий вид волонтерства – “масковий”. Майстрині шиють на замовлення захисні маски, враховуючи смак і пропозиції містян. Можливо такі маски і не дуже захищають від вірусу, але вони є дуже симпатичними та гарними.

 

А почалося все з того, що ужгородка Тетяна Глодан виставила у своєму ФБ оголошення про безкоштовне виготовлення захисних масок.

Після публікації на жінку посипались замовлення, які вже дуже швидко не могла сама осилити. Тому і попросила допомогу у подруг. І тепер майстрині шиють вже майже промисловими масштабами. До прикладу, за кілька днів Тетяна пошила 160 масок. Вчора вона відправила партію військовим у Вінницю, нині ж почала “видавати” ужгородським замовникам.

Я працюю адміністратором у кафе, і вдома шию одяг на замовлення, тому часу вільного не дуже. – розповідає Тетяна Глодан, – Але зараз кав’ярні закрили , тож шитиму маски нині весь день . Допомогатиме мені подруга, продавчиня тканин.

З чого почалося? На всіх аптеках мені кидалась табличка в очі, що масок не має. Тож я спочатку пошила маски дівчаткам в кафе, барменам, а згодом дала оголошення у ФБ, мовляв, якщо комусь це необхідно…

 

Ірина Лукашенко, майстриня печворку, перші захисні маски пошила заради сміху, щоб “розрядити” напруження в соцмережах.

Але відразу ж отримала й замовлення.

Наразі нею пошито і подаровано більше 10 масок. Береться дівчина за “повномасштабне” виробництво.

Для друзів, знайомих, звичайно, безкоштовно.

“Про Захід”

 

18 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів