Що слід зробити ужгородцям, які повертаються з країн із підвищеним ризиком зараження коронавірусом

Що слід зробити ужгородцям, які повертаються з країн із підвищеним ризиком зараження коронавірусом
Шановні ужгородці! Якщо ви повертаєтеся з країн із підвищеним ризиком зараження коронавірусом, вам перш за все необхідно буде запровадити режим самоізоляції, навіть якщо у вас немає жодних симптомів хвороби. Зв'яжіться, будь ласка, телефоном із своїм сімейним лікарем, який надасть вам відповідні рекомендації.

 

Самоізоляція – це насамперед утримання від контакту з іншими, щоб зменшити ризик інфікування. Вона виключає будь-які ситуації, коли ви тісно контактуєте з іншими людьми (наприклад, близький контакт віч-на-віч на відстані менше, ніж 2 метри або тривалістю понад 15 хвилин).

Якщо вам було рекомендовано або ви прийняли рішення про самоізоляцію, вона повинна тривати не менше, ніж 14 днів з дати настання випадку, який став причиною самоізоляції (подорож, контакт з хворим тощо).

Спробуйте спланувати час самоізоляції так, щоб у вас не виникало необхідності виходити з дому чи приймати відвідувачів та гостей. Поясність це друзям та родичам, а також обговоріть можливість дистанційної роботи із роботодавцем. Збережіть контакти вашого лікаря та попередньо повідомте його про причини рішення про самоізоляцію, а також оберіть контактну особу з кола ваших друзів або родичів, до кого ви будете звертатись в першу чергу за допомогою.

Якщо ви проживаєте з сім’єю чи сусідами, потрібно ізолюватися в окремій кімнаті, яка добре провітрюється. Якщо є можливість – користуватись окремою ванною кімнатою та/або туалетом, а також готувати їжу та харчуватись окремо – зробіть це.

Не забувайте про загальну гігієну, регулярне миття рук із милом, прибирання, в тому числі вологе прибирання поверхонь, гігієну кашлю, використовуйте одноразові серветки та хустинки. Під час необхідних контактів із людьми завжди одягайте медичну маску та викидайте її після використання або забруднення. Якщо у вас є домашні улюбленці, ізолюйте себе від них також, або хоча б максимально мінімізуйте контакт із ними.

Спробуйте мінімізувати походи в магазини. Якщо є можливість, попросіть друзів або родичів доставляти вам продукти та необхідні покупки до вхідних дверей або користуйтесь послугами доставки з дистанційною оплатою.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

18 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів