Ветеринар розповів, як доглядати за собаками в умовах карантину

Ветеринар розповів, як доглядати за собаками в умовах карантину
Наші домашні улюблені хоч і не хворіють на COVID-19, але можуть принести небезпечний вірус на своїх лапках чи шерсті. Небезпеку становлять і службові собаки, які щоденно залучаються до виконання покладених на них завдань. Тож важливі рекомендації і для тих, у кого є ці хатні улюбленці - у матеріалі.

 

Як розповідає лікар ветеринарної медицини старший лейтенант Роман Мисак, важливо обробляти саме спиртовим розчином, адже розчини з хлоровмістними препаратами можуть зашкодити собаці, і вона може втратити нюх. «Окрім того усім собаки отримали комплекс вітамінів та мінералів, - розповідає Роман, - це наразі дуже важливо для них. Необхідно розуміти, що собака торкається лапами безпосередньо асфальту та землі, і дуже важливо обробляти її шерсть та лапки».

Ветеринар рекомендує тим людям, які наразі знаходяться на карантині і мають вдома собак, виходити на вулицю з домашніми улюбленцями для справляння природніх потреб. Після того ж, вдома, обов’язково проводити необхідні дезінфікуючі маніпуляції. Гуляти з тваринами краще там, де немає великих скупчень людей та інших тварин, особливо безхатніх.

 

Аліна Новікова, фото автора

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів