200 балів у вступному рейтингу можливі: рецепт успіху студентки хімфаку УжНУ

200 балів у вступному рейтингу можливі: рецепт успіху студентки хімфаку УжНУ
Торік Ольга Галега зі Свалявщини при вступі очолила абітурієнтський рейтинг з максимально можливим загальним балом. Як удалося досягти успіху й чому обрала саме Ужгородський університет – в інтерв’ю Медіацентру.

 

Регулярне наполегливе навчання завжди дає плоди. Це доводить приклад першокурсниці спеціальності «Хімія», призерки профільних обласних шкільних олімпіад Ольги Галеги зі Свалявщини. Із максимально можливим загальним балом дівчина при вступі очолила абітурієнтський рейтинг. Як удалося досягти успіху й чому обрала саме Ужгородський університет, – Ольга поділилася в інтерв’ю Медіацентру.

  • Чому саме хімія?

– З самого початку навчання мені більше подобалися природничі предмети. Після 8 класу батьки віддали мене до репетитора з хімії, бо в мене були явні проблеми з цим предметом. Оцінки мала хороші, бо все добре вивчала напам’ять, але мені було соромно перед собою, що часто не розумію матеріалу. Вчителька, до якої я ходила на додаткові заняття, – мабуть, найкраща в Свалявському районі. На першому занятті сказала мені: «Буду продовжувати з тобою займатися, якщо бачитиму результат. Якщо ні – ми прощаємося». Коли я почула ці слова, зізнаюся, стало страшно, але цим педагогиня заохотила мене вчитися. У 9 класі я взяла участь в районній олімпіаді з хімії, де здобула І місце. На обласному етапі посіла ІІІ місце. Змагання відбувалися на хімічному факультеті УжНУ. Тут я не тільки побачила, а й змогла самостійно зробити досліди. Це ще більше заохотило мене вивчати хімію. В 11 класі я також посіла третє місце на олімпіаді. І це вже був вирішальний момент, що саме хімія – моє захоплення, моє все.

  • Ви вступали минулого року. Якими були результати на ЗНО? Як удалося здобути 200 балів у загальному рейтингу?

– Хімію я склала на 192, українську – на 183, математику – на 172 бали. Двісті балів вийшло завдяки додатковим балам за призові місця в обласних олімпіадах. Також ураховувався коефіцієнт, оскільки проживаю в сільській місцевості – я з села Неліпина Свалявського району.

  • У вас високі бали на ЗНО. Скільки часу тривала підготовка?

– До ЗНО з української готувалася два роки, із математики – рік. На заняття з хімії ходила загалом чотири роки, але саме до ЗНО готувалася останній рік.

  • Що скажете про вашу першу сесію? Які предмети в університеті улюблені?

– Зимова сесія минула із хвилюванням, адже вона перша. Але я все склала «автоматом». Більшість – на «відмінно», тільки історія – «добре». Найулюбленішими предметами є хімія і вища математика. До речі, у школі мені подобалося вивчати математику, навіть замислювалася про вступ на математичний факультет.

  • Ви вже встигли пізнати студентське життя. Які основні відмінності між шкільним та університетським навчанням виокремите? Де подобається більше?

– Як на мене, то відмінності значні. У школі педагоги змушували вчитися, контролювали все. В університеті – по-іншому. Ніхто нікого не спонукає, все в інтересах студентів. Інколи важко, бо можеш розслабитися, а потім перед модулем хочеться все й одразу вивчити, що неможливо. Але я вже збагнула, як слід планувати час.

  • А що любите робити у вільний час?

– Із другого класу батьки віддали мене до музичної школи, де я опанувала гру на фортепіано. У вільний час можу грати на цьому інструменті, тоді маю задоволення, і гра є певним антистресом для мене.

  • Чому обрали Ужгородський університет? Що порадите цьогорічним абітурієнтам?

– Тому що УжНУ – університет з європейським характером, належить до кращих вишів України. Є обмін студентами в різні країни, що вважаю великим досвідом для молоді та заохоченням навчатися. Усім абітурієнтам і студентам раджу вчитися й не відкладати все на потім, бо без знань обійтися неможливо.

Розмовляла Ольга Брайлян, Медіацентр УжНУ

 

30 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. юрик 2020-03-30 / 22:44:38

    вчися так абись і посинів ,якщо ти на чіясь дитина то тебе будут мочити до нуля а особливо це стосується державнику . не носиш грошей тебе просто заклюють. за цим принципом працюють медфак і хімфак УЖНУ. курупція не процвітає а просто бічує.На превеликий жаль розум нікому не потрібен