Як по області та в Ужгороді довозять на роботу медиків ВІДЕО

Як по області та в Ужгороді довозять на роботу медиків ВІДЕО
З поширенням коронавірусу по всій Україні обмежили рух громадського транспорту, і Ужгород тут не виняток. У районах області для довезення медиків вирішили використати на період карантину міські та міжміські автобуси, котрі безоплатно доставляють працівників до медустанов.

 

Через обмеження у роботі транспорту, скасування усіх рейсів міжміського та міжобласного значення, проблеми із добиранням на роботу  виникли у медиків: люди дістаються до роботи іноді за два-три села до Ужгорода з навколишніх та віддалених сіл із різних районів області. Розповідає Андріана Савич, медсестра Закарпатської обласної інфекційної лікарні:

«Хвилюють питання доїзду з Мукачівського, Великоберезнянського району, із Перечинського… Я розумію, що для перевізників це є нерентабельним, скажімо, одного працівника раз у 3-4 дні довозити, але оскільки зараз така ситуація, яка потребує кожного працівника, зокрема, і в нас в інфекційній лікарні, то це для мене дуже актуально. Скажімо, якщо, наприклад, та одна медсестра  з Мукачівського району випаде, на сьогодні дуже тяжко кимось і відразу її замінити…»

Через відсутність громадського транспорту деякі автоперевізники зголосились на допомогу медикам: щоранку з 6-ї і до 9-ї забирають з дому і підвозять до лікарні й навпаки: з лікарні – додому. Курсують в декількох міжміських напрямах, розповідає голова Асоціації пасажирських перевізників міста Ужгород Олексій Куля:

«Машина робить біля 200 км в день, об’їжджає по селах, збираючи медперсонал по Ужгородському, Перечинському, Мукачівському і Великоберезнянському районах . Всього на сьогодні підвозять медиків 7 автобусів. Перший напрямок з Березного, другий з Тур’я-Пасіки, третій – з Мукачева, четвертий – Пацканьово і п’ятий – Чоп».

А ось Ужгородом курсують 5 комунальних автобусів. Вони їздять у напрямі  Нового району, Дастору, вул. Минайської. Про це повідомив міський голова Ужгорода Богдан Андріїв:

«Це наш обов’язок доставляти медиків до лікарень – в пологовий будинок, міську лікарню, в дитячу лікарню, в сімейні амбулаторії. Також доставляємо працівників швидкої, працівників медзакладів обласного підпорядкування. За кілька днів долучимо ще кілька автобусів, бо є в цьому потреба. Хочу подякувати всім приватним перевізникам, які виконують такі перевезення. Зараз це для них не бізнес, вони за собівартістю перевозять персонал у рамках відповідних угод, щоб забезпечити життєдіяльність нашого міста».  

Для медичного персоналу, котрий з міста, це неабиякий плюс, кажуть в лікарнях. Адже пішки ходити – далеко, особливо тим, хто вже на пенсії.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів