Суші та дитячий раціон

Суші та дитячий раціон
Неймовірна популярність фірмової страви кухні Японії час від часу ставить питання батькам — а чи можна давати справжні суші дітям.

 

Батьки, що піклуються про стан здоров'я своїх дітей, звісно, контролюватимуть їх раціон, подбають про те, аби в стравах для малечі було якомога більше корисних речовин, мінералів, вітамінів тощо. У справжніх суші цього добра вдосталь, доступну страву навіть не потрібно готувати власноруч, відмінно працює доставка суши Київ. Але у батьків все одно залишаються питання щодо користі суші для дітей.

Екзотична страва для малечі

Звісно, навряд чи якийсь дієтолог порадить батькам давати дітям класичні суші з сирої риби. Але існує безліч інших варіантів, інших начинок. Тим більше, що в Україні таких суші, як в Японії, ви навряд чи знайдете — океан занадто далеко, тому про свіжу рибу мова не йдеться.

Головний аргумент батьків, що негативно ставляться до включення суші в раціон дитини — турбота щодо самопочуття дитини, яка не звикла до екзотичних страв. Але якщо замислитись, хіба в суші є щось таке, що не зустрічається у повсякденному раціоні. Так, сира риба однозначно виключається, тому що є великий ризик виникнення низки захворювань:

  • розлад шлунку;
  • отруєння;
  • гельмінтоз.

Але існує безліч альтернативних варіантів, які могли б бути корисними дітям. Наприклад, суші з солоною рибою, суші з овочами, солодкі суші, гарячі суші тощо. Треба зрозуміти, що дитині зовсім не важливо наскільки ретельно дотримувались рецепту автентичної японської страви. Виглядають суші та роли для дітей дуже привабливо, то чому б не спробувати…

 

02 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів