Закарпатські силачі через коронавірус не будуть в оптимальній формі

Закарпатські силачі через коронавірус не будуть в оптимальній формі
Світова пандемія коронавірусу поламала плани й закарпатським пауерліфтерам, які в цьому році лише встигли позмагатися на відкритому чемпіонаті Ужгорода з класичного жиму лежачи. Як зазначив голова обласної федерації пауерліфтингу Андрій Федорішко:

 

- Звісно, це має негативний вплив на спорт в цілому, але, здоровя важливіше. 25 квітня мав відбутися відкритий кубок Закарпаття з жиму лежачи, присвячений 100-річчю товариства «Просвіта» на Закарпатті, але вже видав розпорядження про його відміну. Далі в кінці травня в нас має відбутися чемпіонат Закарпаття з класичного пауерліфтингу. Тут теж є певні моменти, адже спортсмени через карантин майже два місяці не тренуються, тож в яких кондиціях вони підійдуть до змагань. Щодо більш масштабних змагань, то в травні в чеському Плзені мав відбутися чемпіонат світу з жиму та класичного жиму лежачи на який готувалася найтитулованіша пауерліфтерка краю Єлизавета Рижак.

Чемпіонат перенесли на серпень 2020 року, сподіваюся, що він таки пройде в ці строки. У червні в Білорусі мав відбутися чемпіонат світу з класичного пауерліфтингу (триборство), куди путівку виборов чемпіон Європи  серед юніорів хустянин Олександр Гангур, та лише на цьому тижні міжнародна федерація пауерліфтингу перенесла їх на кінець вересня.  Дуже сподіваюся, що з приходом тепла цей вірус відступить, однак, готовність атлетів до змагань, звісно буде не оптимальною. На мою думку і до чемпіонату України з пауерліфтингу у зв’язку з цим допускатимуть спортсменів без протоколів  змагань першого етапу (чемпіонатів області).

Михайло АРДАНИК

итайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів