Беріть на замітку: методи, які допоможуть подолати денну сонливість і підбадьоритися

Беріть на замітку: методи, які допоможуть подолати денну сонливість і підбадьоритися
Деколи денна сонливість чи не найгірше що може статися в розпал дня. Нічого не хочеться робити, важко зосередитися, голову постійно відвідують думки про те, щоб прилягти й поспати хоча б пару годин.

 

Розминка

Можна зробити невелику зарядку, розігріти м'язи і суглоби. Фізичні навантаження допомагають відчути прилив сил і підбадьоритися. Головне тут — це не захоплюватися, інакше від втоми захочеться спати ще більше.

Відкрити вікно

Можливо потрібно провітрити приміщення. Духота і висока температура погіршують постачання мозку киснем, а від цього спати хочеться ще сильніше. Досить трохи провітрити приміщення і не створювати протяг, інакше замість сонливості буде слабкість від застуди.

Змінити меню

Під час сонливості не варто їсти важку їжу з великою кількістю вуглеводів і жирів. Зазвичай така їжа хилить в сон ще більше. А ось їжа начебто бананів, риби, горіхів, яєць і натуральних йогуртів допоможе підбадьоритися і зберегти енергію, при цьому забезпечуючи організм корисними вітамінами.

Ліки

Якщо ви приймаєте якісь ліки, то слід перевірити їх побічний ефект. Можливо сонливість через них. Однак перед зміною препарату слід попередньо проконсультуватися з лікарем, у разі якщо такі ліки важливі для підтримання вашого здоров'я.

Зайнятися чимось іншим

Іноді причиною сонливості є монотонність, адже це найкраще снодійне. Можна спробувати переключиться на щось інше, щоб розбавити однотипну діяльність. Рекомендується включитися в якусь більш складну діяльність, що допоможе зібратися і сфокусуватися.

Переглянути режим сну

Можливо, причиною денної сонливості в поганому сні вночі. Або недостатня кількість сну. Іноді організму просто необхідно як слід виспатися після важкого дня. Потрібно змінити свій розпорядок таким чином, щоб можна було проспати хоча б шість годин. Після гарного нічного сну проблем з бадьорістю бути не повинно.

Зверніться до лікаря

Якщо ж нічого не допомагає, то слід відвідати лікаря і перевірити, чи немає яких-небудь проблем зі здоров'ям. Особливо якщо сонливість постійне явище на протязі довгого періоду часу. У будь-якому разі не зашкодить перевірити свій стан здоров'я.

Джерело: Укрмедіа

 

02 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів