Стало відомо, коли закарпатським пенсіонерам виплатять доплати

Стало відомо, коли закарпатським пенсіонерам виплатять доплати
У середу, 1 квітня, Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році».

 

Зазначеним рішенням Уряду передбачено, що з 1 квітня 2020 року пенсіонерам, котрим виповнилося 80 років, буде встановлено щомісячну компенсаційну виплату до пенсії в розмірі до 500 гривень.

В Закарпатті такому перерахунку, за попередніми підрахунками, підлягає 29,3 тис. пенсіонера.

Тим пенсіонерам, кому 80 років виповниться після 1 квітня 2020 року, щомісячна компенсація встановлюватиметься з дати досягнення такого віку.

Крім того, якщо пенсіонер віком старше 80 років має страховий стаж не менше 25 років чоловік або 20 років жінка, то після встановлення доплати розмір пенсії не може бути нижче 2 600 гривень.

Виплати пенсій зазначеній категорії громадян буде розпочато щонайпізніше із 7 квітня поточного року.

Також Пенсійному фонду України доручено у квітні 2020 року забезпечити проведення виплати одноразової грошової допомоги в сумі 1 000 гривень пенсіонерам, пенсія яких не перевищує 5 000 гривень.

Виплата буде розпочата невідкладно після внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік».

Крім того, визначено дату проведення індексації пенсій у 2020 році: це – 1 травня.

Виплата перерахованих пенсій, компенсацій, грошової допомоги проводитиметься в установленому порядку через уповноважені банки або доставлена додому листоношами АТ «Укрпошта».

Відповідно до частини четвертої ст. 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» з 1 квітня цього року проведено автоматичний перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам, котрі після призначення чи останнього перерахунку пенсії відпрацювали щонайменше 24 місяці і на 1 березня поточного року набули право на проведення перерахунку на найбільш вигідних умовах.

В Закарпатській області такий перерахунок здійснено 8439 працюючим пенсіонерам. Розмір пенсії є індивідуальним і залежить від заробітної плати та тривалості страхового стажу конкретної людини. В середньому підвищення пенсій становить 140,49 гривні.

Разом з тим, відповідно до ст. 47 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» з 4 квітня в області розпочнеться виплата квітневих пенсій. Виплату буде проведено, згідно із затвердженими графіками.

Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області

 

02 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів