Перше квітня в УжНУ: що писали, читали та обговорювали у цей день (історичний екскурс)

Перше квітня в УжНУ: що писали, читали та обговорювали у цей день (історичний екскурс)
Першоквітень 2020 хай буде просто здоровим для всіх. Не сумуйте! :) Перше квітня завжди було особливим днем у стінах нашого вишу. Ужнівська молодь влаштовували собі розіграші, викладачі могли пожартувати над студентами і навпаки.

 

Так хочеться написати, що цей рік не став винятком, однак пандемія коронавірусу внесла у другий місяць весни свою корону, перевернувши все з ніг на голову. Коридори та аудиторії вишу цього року стоять німі і слухають глуху тишу. Тому давайте просто згадаємо матеріали, які публікувалися 1 квітня на сайті Медіацентру УжНУ. Першого квітня першого року роботи Медіацентру в інформаційному полі Всесвіту не було жодного матеріалу про УжНУ. Чому? Все дуже просто! Медіацентр стартував першого числа, але липня. Це був 2013 рік.

Ну, а вже 1 квітня 2014 року ми зустрічали з трьома публікаціями.

Цього дня викладачка кафедри кримінально-правових дисциплін та міжнародного кримінального права УжНУ, факультету європейського права та правознавства Наталія Шелевер захистила кандидатську дисертацію під керівництвом Олександра Рогача. На філологічний факультет завітала поетеса Христина Керита. Біля головного корпусу УжНУ провели акцію «Чисте дозвілля», під час якої зібрали близько трьох десятків 30-літрових мішків сміття, а також поспівали в караоке з тими, хто не саджав дерева і не збирав сміття (жартую, звичайно :)).

ТОПовим матеріалом цього дня стала публікація про захист кандидатської дисертації Наталією Шелевер – 1442 перегляди.

  • Поностальгувати за 1 квітня 2014 року можна тут (до речі, це ще стара версія сайту).

2015 року у цей же день ми зберегли минулорічну традицію  і також розмістили три матеріали на нашому ресурсі.

Цього дня ми писали про науковців кафедри історії України, які взяли участь у міжнародній науковій конференції в Пряшеві; проєкт «Відкриті екскурсії»; презентували перший випуск (здається, він був і останнім) скетч-шоу  «МАҐДА-ТВ», який став найбільш рейтинговим матеріалом – 976 переглядів.

  • Пірнути в інформаційну історію 1 квітня 2015 року можна за покликанням.

1 квітня 2016 року був знаковим для Медіацентру, адже колектив редакції напередодні вперше ночував на робочих місцях, щоб у День сміху запустити проєкт «УжНУ – за тиждень. Підсумковий телевипуск». Однак не одними «Підсумками»» жила та не спала редакція. Цього дня ми розповіли користувачам Всесвітньої павутини про те, що юрфак УжНУ вчетверте буде партнером мандрівного Міжнародного фестивалю Docudays UA; математичний факультет оголосив конкурс «MATH STARTUP» на здобуття стипендії; поспілкувалися про красу, моду та мову з викладачкою-україністкою УжНУ Ольгою Мікулою.

Чекали, що ТОПчиком цього дня буде матеріал про «Телепідсумки», однак мода, краса, мова (майже як «Армія. Мова. Віра» :)) більше зацікавили читацьку аудиторію – 1049 переглядів.

  • Підняти рейтинг красі чи все-таки збільшити кількість переглядів телепідсумкам можна тут.

2017 став роком змін: сайт Медіацентру УжНУ оновив дизайн, технічно вдосконалився.

Ну, а 1 квітня 2017 року ми писали про гуру закарпатської журналістики Петра Гойса, який провів тренінг для студентів МЕВ; нашу нинішню колегу по журналістському цеху Анну Фельцан, яка тоді, будучи студенткою 4 курсу філологічного факультету, презентувала дебютну збірку оповідань; та перегляд вистави студентами філологічного факультету «Лісова пісня» у новій інтерпретації.

Найбільш читали, перечитували, репостили публікацію про Анну Фельцан та її дебютну збірку.

  • Якщо з’явилося непереборне бажання згадати події 1 квітня 2017 року, то клікайте сюди.

1 квітня 2018 року в інформаційному полі було науково-спортивним. Цього дня ми написали про науковців кафедри історії України, котрі представили здобутки підрозділу на міжнародних конференціях у Словаччині та Чехії; про директора департаменту з академічних ініціатив корпорації IBM в Україні Олександра Данька, який мав зустрічі з керівництвом УжНУ, викладачами та студентами ФІТ, під час яких домовилися про відкриття Центру компетенцій у галузі ІТ та інновацій. Також цього дня Кубок декана фізичного факультету завоювали четвертокурсники згаданого підрозділу.

  • Науково-спортивне 1 квітня 2018 року можна згадати, натиснувши на ці м’ячики ?? ?? ?? ?? ?? .

Минулорічного 1 квітня ми дізналися, що Богдана Боїшко, студентка факультету іноземної філології, стала першою красунею Ужгорода (і це не жарт); Янош Пустаї прочитав в Українсько-угорському ННІ УжНУ лекцію про вплив глобалізації та асиміляції на мови; деканеса філфаку УжНУ Галина Шумицька як представниця Закарпаття взяла участь у триденному тренінгу «Наставництво у програмах з багатомовної освіти» в Одесі; насолоджувалися рекламним роликом географічного факультету, який за переглядами отримав срібло. Золотим матеріалом стала інформація про Богдану Боїшко.

  • Кубки-посилання на минулорічні першоквітневі публікації ???? ???? ???? ???? ???? .

Таким було перше квітня попередніх років. Нинішнє хай буде просто здоровим для всіх. Не сумуйте!

P.S. До речі, у Вас спина біла :)!

Першоквітневий інформаційний екскурс провів Віталій Завадяк, Медіацентр УжНУ

 

02 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів