Ужгород на карантині: Повітря пахне паленою травою і першим квітом (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Ужгород на карантині: Повітря пахне паленою травою і першим квітом (ФОТОРЕПОРТАЖ)
Ви теж дізнаєтеся про прихід весни із фото у соцмережах? Тоді Uzhgorod.net.ua побуде вашими очима й допоможе віртуально прогулятися обласним центром, щоб дізнатися, як змінилося життя міста в умовах карантину. Запрошуємо!

 

У приватному секторі димиться: попри всі заборони та заклики до здорового глузду берегти екологію, люди палять траву. Бо "дідо й баба так робили і нічого". Запах горілого сухостою місцями змішується із запахом перших заквітлих дерев. 

Перше, що кидається у вічі – пустота. На більшості дитячих майданчиків безлюдно, іноді можна зустріти дітей, які наодинці катаються на качелях. Хоча на деяких вулицях весело проїжджають групи підлітків на велосипедах.

Зазвичай пожвавлені дороги теж мовчазні. Проспект Свободи, Швабська, Собранецька, Гагаріна тепер ідеальні для тих, хто хотів повправлятися у керуванні автомобілем, але боявся завдати незручностей іншим учасникам дорожнього руху.

Там, де в обідню пору буднього дня годі шукати місце для парковки авта, теж відчутні зміни: тепер місце знайти значно простіше.

У центрі покавувати досі можна: тераси, звісно, не працюють і всередину кав'ярень теж ніхто не пустить, однак каву на виніс в Ужгороді ще варять. Проте дбають про дистанцію, напої подають у рукавичках, а якщо бажаєте розрахуватися карткою, то термінал вам винесуть на вулицю.

Черг біля магазинів та банків не багато. Хотілося б думати, що усім, чим треба, більшість ужгородців уже запаслася. Однак якщо зайти у популярні супермаркети, пересвідчитеся: людей хоч і менше, ніж зазвичй, але достатньо. Та чи безпечний такий шопінг, судити складно. При входах є антисептики, персонал у масках та рукавичках, деякі вагові товари уже пофасовані. Радимо відвідувати магазинчики під домом – там є усе необхідне, людей менше, а заразом і малий бізнес підтримаєте. Ситуація біля банків може змінитися уже за кілька днів, коли надійдуть платіжки за комуналку. Однак це питання можна вирішити у кілька кліків онлайн самим і допомогти людям похилого віку. 

А ще на білбордоах з'явилася соціальна реклама від міської ради із закликами залишатися вдома та дбати про свою безпеку.

Із посиленням карантинних заходів кавові церемонії ужгородців доведеться перенести до кращих часів, адже невдовзі збиратися можна буде лише по двоє, відвідування парків, скверів та громадських місць заборонене, а до магазинів потрібно ходити у масках. 

Бережіть себе! Ще нагуляємося.

Ксенія Шокіна, спеціально для Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів