Ловіть лайфхаки: як навчитися купувати продукти на кілька днів наперед

Ловіть лайфхаки: як навчитися купувати продукти на кілька днів наперед

 

The Village Україна розповідає про корисні звички та прості дії, що можуть зробити життя кращим. У новому випуску – про те, як планування раціону наперед можуть зекономити час у магазині та не купувати зайвого під час покупки продуктів.

Марія Василенко

співзасновниця агентства брендингу та комунікацій IDEST


Ми з хлопцем зрозуміли, що витрачаємо величезну кількість часу і грошей на раптові походи в магазин. Тому вирішили складати список і пообіцяли собі не ходити в магазин раніше обумовленого терміну, чого б це не коштувало.

Ми збираємо «капсульний гардероб» з продуктів. Немає чіткого меню на кожний прийом їжі, а є набір продуктів, з якого можна скласти умовно три сніданки, три обіди, три вечері, два рази щось з'їсти під вино і шість разів щось солодке під кави.

Як складати список продуктів?

Базуючись на наших потребах ми складаємо список та визначаємо кількість продуктів, які слід купити. Вибираємо універсальні, базові продукти. Наприклад, з яєць можна приготувати скрембл на сніданок, а можна відварити і покласти в вечірній салат. Лосось можна додати в сендвіч, можна зверху на скрембл, а можна кинути в салат.

Десь 70% споживаних продуктів – це овочі. Щоранку ми робимо фреші, тож відповідно купуємо апельсинів і грейпфрутів стільки, скільки потрібно на певну кількість порцій. А після чи перед спортом хочеться з'їсти банан, то їх беремо з розрахунком по 2-3 в день. Горіхи і сухофрукти купуємо як перекус під каву.

Завжди є основа для салатів: шпинат і рукола і свіжі овочі: томати, редис, огірок, авокадо.Обов'язково має бути щось найважливіше в страві, для мене це лосось, тунець або хамон. Усього повинно бути чітко за кількістю порцій.

Ми запікаємо перці, батат, буряк, гриби і потім використовуємо як гарнір або кидаємо нарізаними в салат – це ті заготовки, які дозволяють витрачати менше часу на приготування їжі.

Продукти купуємо у двох магазинах і під кожен окремий список. Ми вибрали такий варіант, щоб не йти на компроміси з внутрішнім гедоністом. Наприклад, я люблю норвезький оселедець, лосось, фету і знаю, що в конкретному супермаркеті вони найсмачніші і за адекватною ціною. Водночас, зовсім не раціонально купувати там прості продукти як от перець або картоплю, за цим їдемо в інший магазин.

ЛАЙФХАК. Складайте список покупок за категоріями по ходу руху по магазину. Наприклад, починаємо з овочів, потім крупи, молочні продукти і так далі. Так менша ймовірність щось забути. Часто, коли біля каси виявляєш, що потрібно повернутися за огірком: цей пункт пропускаєш.

ЩО ЦЕ ДАЄ? Ми їздимо за продуктами всього два рази в тиждень, чітко знаємо скільки коштує наше харчування і не підвисаємо в роздумах біля полиць в магазині. Під кінець циклу в холодильнику нічого не залишається, бо беремо тільки перевірені продукти, які поєднуються один з одним в різних комбінаціях.

 

06 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів