На Закарпатті 220 тисяч споживачів газу боргують за послугу з розподілу

На Закарпатті 220 тисяч споживачів газу боргують за послугу з розподілу
Незважаючи на карантин, газорозподільна мережа Закарпаття не залишається без обслуговування. Газ доставляється до кожного приладу споживача. Так само постійно на аварійно-ремонтні роботи виїжджають бригади аварійно-диспетчерської служби.

 

Через те, що значна кількість людей практично цілодобово перебуває вдома, суттєво збільшилося навантаження на всю інфраструктуру. Тим не менше, 220 тисяч споживачів газу з категорії “населення” у Закарпатті боргують за послугу розподілу.

Через різке зниження оплат компанія відчуває дефіцит коштів для виконання усіх необхідних робіт із забезпечення безперебійної доставки газу. Якщо споживачі-боржники не почнуть сплачувати за послугу розподілу, коштів на фінансування необхідних робіт не буде.

«З одного боку, зрозуміло, що в країні — вкрай напружена ситуація. Багато людей перебувають у невідомості. Тому ми підтримуємо рішення Верховної ради щодо нестягнення пені та штрафів зі споживачів за протермінування оплат. На жаль, деякі споживачі сприйняли це як можливість не платити за комунальні послуги взагалі навіть при фінансовій спроможності. Але люди мають усвідомити, що за надану послугу потрібно платити, як і за будь-яку іншу виконану на замовлення роботу або куплений в магазині товар”, — зазначає комерційний директор АТ “Закарпатгаз” Юлія Соколова.

Кошти за розподіл  єдине джерело доходів «Закарпатгазу». З них фінансується діяльність АДС, працівники якої чергують цілодобово і ліквідовують аварійні ситуації, ремонт газопроводів, обслуговування газорегуляторних та шафових регуляторних пунктів, які підтримують необхідний тиск в мережах. Частина витрат підприємства — обслуговування спецтранспорту та його заправка паливом, придбання необхідних матеріалів, зарплата працівникам, податки.

Відповідальне ставлення усіх споживачів до питання оплат є гарантією стабільного газопостачання і роботи системи в цілому. А це значить — тепло, можливість приготувати їжу на газовій плиті та гаряча вода в кожній оселі”, — додала Юлія Соколова.

Сплатити за доставку газу можна онлайн, не виходячи з дому. Для цього існує багато сервісів: особистий кабінет на сайті 104.ua, чат-бот «7104ua» у Viber, мобільний додаток 104Mobile та ін. Рахунки для оплати послуг доставки можна завантажити в особистому кабінеті та у вайбері.

У цьому відео - способи дистанційної оплати: 

Пресслужба АТ "Закарпатгаз"

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів