Закарпатців просять не палити траву й чагарники поблизу ліній електропередач

Закарпатців просять не палити траву й чагарники поблизу ліній електропередач
Адміністрація ПрАТ «Закарпаттяобленерго» попереджає про недопущення спалювання сухотрав’я в охоронних зонах ліній електропередач, біля електростанцій та трансформаторних пунктів!

 

З настанням пожежонебезпечного весняно-літнього періоду різко збільшується кількість пожеж, про що свідчить їх статистика і щорічний аналіз. Через часті випадки спалювання сухотрав’я зростає небезпека виникнення пожеж як в лісових масивах, так і безпосередньо поблизу ліній електропередач та електрообладнання. Саме тому адміністрація ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує всім закарпатцям:

КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ СПАЛЮВАННЯ СУХОТРАВ’Я, ЧАГАРНИКІВ ТА ВЛАШТУВАННЯ СМІТТЄЗВАЛИЩ ПОБЛИЗУ ОХОРОННИХ ЗОН ЛІНІЙ ЕЛЕКТРОПЕРЕДАЧ ТА БІЛЯ ТРАНСФОРМАТОРНИХ ПУНКТІВ, ЕЛЕКТРОПІДСТАНЦІЙ!

Нагадуємо: охоронна зона електричних мереж обумовлена чинним законодавством і  встановлюється уздовж повітряних ліній електропередач у вигляді земельної ділянки і повітряного простору, обмежених вертикальними площинами, що віддалені по обидві сторони від крайніх проводів за умови невідхиленого положення, на відстань:

(для повітряних ліній напругою)

2 метрів - до 1 кВ

10 метрів - до 10 кВ

15 метрів - до 35 кВ

20 метрів - до 110 кВ

25 метрів - до 220 кВ.

Особи, винні у порушенні законодавства у сфері цивільного захисту, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України!

Адміністрація ПрАТ «Закарпаттяобленерго»

 

10 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів