Київ відновив проектування нової лінії метро від "Вокзальної" до Троєщини

Мерія Києва прийняла рішення відновити проектування Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену від станції "Вокзальна" до житлового масиву Троєщина, повідомляють Українські Новини.

 

У прес-службі Київської міської державної адміністрації відзначили, що замовником проектування і будівництва лінії метро визначене комунальне підпри?мство "Київський метрополітен", генеральним проектувальником - проектний інститут "Укрметротунельпроект", генеральним підрядником - акціонерне товариство "Київметробуд".

Плану?ться, що до 1 вересня 2004 року замовники будівництва і Головне управління земельних ресурсів мерії розроблять проекти відведення земельних ділянок під будівництво і подадуть їх до Київської міської ради.

Київміськадміністрація ма? намір створити комісію, щоб визначити розміри компенсацій підпри?мствам і приватним особам, земельні ділянки яких потраплять у зону майбутнього будівництва.

Київський метрополітен, який був відкритий у 1960 році, склада?ться з 3 ліній довжиною 55 км, на яких розташовано 42 станції. Його пасажирооборот становить близько 1,7 млн осіб на добу.

 

21 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів