На Закарпатті незадовільне фінансування протипаводкового будівництва

В.О.ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ Ю.І.ЄХАНУРОВУ -. Депутатський запит про незадовільне фінансування протипаводкового будівництва в Закарпатській області

 

Шановний Юрію Івановичу!
Після катастрофічних повеней , інших природних факторів та внаслідок фактичного згортання меліоративних робіт у Закарпатті загострилися проблеми підтоплення багатьох населених пунктів та угідь. Програмою комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиса , затвердженою Кабінетом Міністрів України 24.10 2001 р. №1388 передбачено охопити територію, на якій знаходяться 500 населених пунктів, 2600 виробничих об’єктів, 200 тис. га земель, де проживає близько 700 тис. населення. Здійснення намічених робіт має також велике значення для сусідніх регіонів Румунії, Угорщини та Словаччини.
Однак за період 2002-2005 рр. вказану Програму по лінії Держводгоспу профінансовано з Державного бюджету на суму 46,4 млн. грн., що становить лише 13,4 відсотка від передбачених обсягів. Це дало можливість захистити тільки 15 населених пунктів із 1.04 намічених Програмою. Суттєво не поліпшило ситуацію залучення коштів міжнародних фінансових організацій, з місцевого бюджету та гуманітарна допомога.
У звсязку з відставанням у виконанні Програми комплексного протипаводкового захисту’ в басейні р. Тиса7 зміною цінових показників Закарпатська облдержадміністрація разом із зацікавленими центральними органами державної влади розробили та подали на затвердження Уряду проект нової редакції Програми на 2006-2015 роки. Загальна вартість передбачених нею заходів складає 2472 млн. грн. Частину коштів для цієї мети буде залучено з місцевих бюджетів.
Враховуючи незадовільну ситуацію, шо склалася з протипаводковим будівництвом на Закарпатті, а також зумовлену цим соціальну напругу серед населення , міжнародні зобов’язання України ^ прошу прискорити розгляд Урядом відкоригованої Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиса, забезпечити в повному обсязі фінансування передбачених нею заходів з державного бюджету та вирішити питання щодо підвищення рівня координації і контролю за ходом реалізації намічених робіт задіяними міністерствами і відомствами.

Народний депутат України І.І. МИГОВИЧ

 

11 лютого 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів