217 великих підприємств на Закарпатті

На сьогодні на Закарпатті приватизовано 386 об’єк-тів державної власності, серед яких 217 належать до великих підприємств, деякі з них уже стали приватною власністю, а інші перебувають на стадії продажу акцій.

 

За даними регіонального відділення Фонду державного майна України, за минулий рік від продажу державних об’єктів надійшло 6,6 млн. грн. до бюджету. Приватизацію державних об’єктів на Закарпатті цього року голова Фонду держмайна України Валентина Семенюк прокоментувала так: „На Закарпатті на сьогодні немає великих стратегічних об’єктів, які планують продати. Будуть, звичайно, проводитися аукціони, але це стосовно пакетів акцій невеликих підприємств”. Мова йде про приватизацію окремих агропромислових підприємств та мармурового кар’єру „Трибушани”. Найближчим часом на аукціон виставлятиметься завод пластмас, що у Міжгірському районі, стартова ціна 800 тис. грн. Щодо коньячного заводу голова ФДМУ зауважила, що це підприємство залишається неприватизованим, і ніяких претензій до цього об’єкта вона не має. В. Семенюк переконана: „Країна не може існувати без державного сектора економіки. Вільного ринку не буває. А Україна іде у зворотному напрямку, адже державна власність нині складає 22 %”.

Про можливість приватизації „Укртелекому” В. Семенюк зауважила, що на сьогодні Верховна Рада призупинила дію приватизації. Основним важелем такого рішення стали прибутки, які одержує „Укртелеком”. Цей об’єкт в жодному разі не можна назвати обтяжливим для держави


РІО

 

18 лютого 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів