Міськрада Дніпропетровська повернула у власність міста будинки, продані Лазаренком

Позачергова сесія Дніпропетровської міської ради народних депутатів вирішила прийняти у власність міста будинки, продані у 1998 році компанії, пов’язаній з колишнім головою Кабінету Міністрів Павлом Лазаренком, повідомляє Интерфакс-Украина.

 

У середу, 21 липня, за прийняття у власність міськради 9-поверхового будинку по вулиці Пушкіна, 55 і прилеглих складських приміщень і двоповерхового виставкового центру, проголосували всі 46 депутатів, які були присутніми на сесії.

Серед пунктів рішення - переукладання діючих договорів про оренду приміщень з урахуванням вимог діючого законодавства і подальше передавання будинків у відомство Кіровського районного житлового підпри?мства.

Це питання було ?диним на порядку денному сесії, рішення було прийняте депутатами без обговорень і дискусій. До протоколу ведення сесії, за розпорядженням міського голови Дніпропетровська ?вана Куличенка, були внесені побажання окремих депутатів про подальше ухвалення рішення про надання будинкам статусу "об??ктів, що не можуть бути приватизовані".

Зазначимо, що відповідно до рішення Вищого господарського суду України від 16 липня цей 9-поверховий будинок, а також прилеглі до нього 2-поверховий виставковий центр, складські і підсобні приміщення переходять з власності американської корпорації "Дагсбері ?нк." у власність територіальної громади Дніпропетровська в особі міськради. Здійснений у 1998 році продаж цих будинків визнаний незаконним.

Марія Коршун, адвокат компанії "Укрантконсалтинг", яка оренду? будинок, повідомила про те, що у 9-поверховому будинку (корисна площа більше 6 тис. кв м) за договорами про суборенду з компані?ю "Укрантконсалтинг" розташовані комерційні структури, управління житлово-комунального господарства обладміністрації, редакція газети "Днепровская правда", у двоповерховому будинку на цій самій підставі працю? відділення АКБ "Приватбанк".

Крім того, відомо, що римсько-католицька громада Дніпропетровська протягом кількох років домага?ться повернення у свою власність будинку костьолу, розташованого в центрі Дніпропетровська. Він також був проданий компанії, близькій до Павла Лазаренка. Цього питання на порядку денному позачергової сесії Дніпропетровської міськради не було.

 

22 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів