"Правда Закарпаття": Закарпатцям на замітку! На вибори як на війну

26 березня 2006 року ми йдемо на виборчі дільниці, де на нас чекають не тільки виборчі скриньки, але й озброєний „до зубів” та загартований „у боях” адмінресурс.

 

Отож що ж на нас очікує, які нововведення фальсифікацій та які підготовчі кампанії до цього проводить адмінресурс в Закарпатській області.
Почнемо з того, що в залежності від населеного пункту його значення та його специфіки ціни на Закарпатті коливаються. Так на Виноградівщині та Перечинщині місцеви „регіонали” платять за голос від 5 до 20 гривень. На Мукачівщині „нашоукраїнці” платять від 15 до 30 гривень, а ось в самому Мукачеві сума вже піднялася від 50 до 100 гривень за голос. Трохи менше оплачують балогогвардійці штабу імені Кріля на Воловеччині та Тячівщині голос виборця оцінений до 10-15 гривень. Чому такі розцінки невідомо, але шановний виборець бажано, щоб ти не продав свою душу. Бери гроші, як казав наш Президент Ющенко і голосуй у кабінці так як каже тобі совість. Не продавайтеся закарпатці, ваші діти вам цього не простять!
Що цікаво, така мало популярна партія як ПРП, яку на Закарпатті не дуже вже й так знають, обов’язково пройде 3% бар’єр, і це все тому що її очолює губернатор Гаваші. До того ж рецепт простий – зявилися нові виборці (невідомо чому і звідки), а окрім того на Закарпатті проживають понад 50 тисяч виборців які сповідують новоєвангельську віру, половина з них на вибори за релігійними переконаннями не прийде. Але це для губернатора не біда. Люди не прийдуть, але їх бюлетні проголосують. До речі найбільше таких вірників у румунських селах Тячівщини та Рахівщини.
Наступний аспект адмінресурсу – це звичайно наші улюблені райони та „Новини Закарпаття” – „чужих не пущать, а только нещадно на них гадить”. А Президент обіцяв, що цього не буде. Ех, Ющенко, Ющенко! Сподіваємось, що це останні вибори на яких будуть використовуватися державні мас-медіа.
І нарешті по пунктам, про те що буде 26 березня:
1. „Хворий палець”: якщо влада знає, що на деяких дільницях за соцопитуваннями більшість виборців не її, то очевидно треба щось робити. Тому у кількох членів комісії в день виборів зявляється перебинтований палець, де в бинті засунута паста від ручки. Видаючи бюлетень виборцю, член комісії непомітно „чіркає” по бюлетеню пальцем і там зявляється помарочка. Виборець не побачив у виборчій метушні, але ж бюлетень таким чином вже не дійсний.
2. „Значок-сигнал”: на дільниці у члена комісії на верхньому одязі певний значок чи символ, схожий символ у фальсифікатора, вони бачать один одного і фальсифікатор підходить саме до цього члена комісії, той йому видає бюлетень (а перед тим дізнається, що хто помер із виборців, чи хто не зможе прийти, чи щось інше), і так само на кількох дільницях, де схожа схема зі значком.
3. „Надзвичайна ситуація”: на дільницю приходить п’яний і вчиняє дебош. Всі кидаються аби припинити його в цей час „простий виборець” виходить з кабінки йде до урни і вкидує туди „невеличку пачечку” бюлетенів. Все чесно...
4. „Карусель”: дільниці відчиняться о 7.00, що свідчить про те, що більшість спостерігачів вчасно на них не прийде – просплять. Але зате прийдуть „фальсифікатори” від влади. Перший з них зайде на дільницю, візьме бюлетень, зайде в кабінку, вийме з пальто білий папір схожий за розмірами на бюлетні, закине в урну і вийде на двір. Там відмітить на справжньому бюлетні ті партії які потрібно, а потім чекає на „жертву”. Хто не хоче заробити від 5 до 20 гривень за пустий папір. Фальсифікатор дає вже заповнений бюлетень виборцю, той іде на дільницю, бере свій, кидає в урну заповнений, а не заповнений виносить, де отримує за це гроші. І так поїхала далі „карусель”.
5. І не забувайте про виїзд додому до хворих, вибори в лікарнях, СІЗО, де стільки багато роботи для адмінресурсних фальсифікацій.
І це ще не все! Щасливих вам виборів! А весна все одно переможе!

http://pravda.uz.ua

 

03 березня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Хланта 2006-03-04 / 21:52:00

    Всі попередні фальсифікували вибори. Погорелов підключив весь апарат і гроші до фальшу

  2. джоні 2006-03-04 / 08:49:00

    Реалістові: я висловився по факту, а ти якраз і плюєшся.Всписках БЮТу , що на загальноукраїнському рівні, що на нашому регіональному і ужгородському - половина вічновчорашніх. Чого лише варта погорєловська складова в ужгородському списку -мартини, харевичі і т.д. Таких в списку НУ і близько нема...

  3. реаліст 2006-03-03 / 21:56:00

    джоні-мукачівська штабна криса. подивися в списки "вашої україни". Я за БЮТ. Да списки не найкращі але вибираємо як завжди за принципом- краще з поганого. ти думку свою тут запропонуй, а не г-ном з рота плюйся.

  4. 2006-03-03 / 20:49:00

    Скоріше сайт який співчуває бютівцям. Але ж фальсифікації Джоні може здійснювати лише влада, оскільки міліція на її боці, а інші просто бояться.

  5. джоні 2006-03-03 / 20:46:00

    Кльово! Есдеки і регіонали, які тепер в БЮТі (Правда Закарпаття-сайт БЮТівський)діляться досвідом фальсифікації виборів.