В Україні розширено перелік документів, які дозволяють перетнути кордон у період дії карантину

В Україні розширено перелік документів, які дозволяють перетнути кордон у період дії карантину
Постановою КМУ від 2 червня 2021 № 583 внесено зміни до Постанови Уряду, що встановлює карантин та запроваджує обмежувальні протиепідемічні заходи з метою запобігання поширенню COVID-19.

 

Зокрема, розширено перелік документів, при наявності яких дозволяється перетинати кордон України на в’їзд під час карантинних обмежень та уникнути самоізоляції.

Відтепер, з урахуванням прийнятих Урядом змін, іноземним громадянам та особам без громадянства (у т.ч. власникам посвідки на тимчасове проживання в Україні), для в'їзду в Україну, окрім полісу (свідоцтва, сертифікату), що покриває витрати, пов'язані з лікуванням COVID-19, обсервацією і діє на весь термін перебування в Україні, необхідно мати або негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, або експрес-тест на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, які проведено не більш як за 72 години до перетинання державного кордону, або документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, виданий англійською мовою або з перекладом англійською мовою.

У разі відсутності тесту/вакцинації та/або страхового поліса в перетинанні державного кордону для в'їзду в Україну буде відмовлено.

Ці норми не стосуються кількох категорій громадян, які визначені в Постанові Уряду.

Окрім цього, громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають на території України, при перетині державного кордону України на в’їзд не підпадають під самоізоляцію, з-поміж іншого, при наявності негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведено не більш як за 72 години до перетину державного кордону, або документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Також нагадаємо, що довідки про тестування та вакцинацію не вимагаються від дітей до 12 років.

 

08 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів