Весна до Закарпаття не спішить

10-11 березня в горах зберігатиметься стан лавинонебезпеки.

 

Сьогодні очікується хмарна погода, в горах сильні опади, сніг та мокрий сніг, на рівнині з дощем. В горах місцями хуртовини, налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний 5-10, в горах місцями 15-20, на високогір’ї до 30 м/с. Температура повітря від 4 тепла до 1 морозу, в горах місцями 2-7 морозу.
З огляду на погіршення погодних умов (посилення вітру), Головне управління МНС України в Закарпатській області звертається до мешканців, насамперед високогірних районів, з проханням вжити всіх заходів безпеки аби не постраждати від негоди – прибрати або закріпити речі, які знаходяться на подвір’ї або балконі, і які може пошкодити вітер; обрізати сухі дерева, падіння яких може завдати шкоди вашому житлу, відтранспортувати авта з-під ліній електропередач та сухих дерев, позачиняти вікна та по можливості захистити їх щільними віконницями, прибрати ліжка з-під вікон з великими шибками.
ШТОРМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ: 10-го березня по Закарпатській області очікується сніг та мокрий сніг, в горах місцями хуртовини, снігові замети. Місцями ожеледь, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця, посилення південно-західного вітру в горах до 19-24 м/с.

10-11 березня в горах зберігатиметься стан лавинонебезпеки.
У зв’язку з сильними опадами 10-го березня, ГУ МНС України в Закарпатській області рекомендує мешканцям Закарпаття обмежити пересування, особливо на власному автотранспорті, відкласти нетермінові поїздки до покращення погодних умов. Разом з тим, ГУ МНС України в Закарпатській області звертається до всіх відвідувачів турбаз та відпочиваючих, суб’єктів підприємницької діяльності, які надають туристичні послуги, з проханням відкласти свої відвідини гірських масивів та не здійснювати сходження в гори до нормалізації ситуації.
За прогнозами українського Гідрометеоцентру 11-12 березня буде хмарна погода. 11-го вночі сильні, вдень помірні опади, мокрий сніг та дощ, 12-го слабкі опади. Вітер північно-західний 5-10 м/с. Температура 11-го вночі 2° тепла - 3° морозу, вдень 0-5° тепла, в горах місцями вночі 4-9°, вдень 1-6° морозу; 12-го вночі 3-8° морозу, вдень 2° тепла-3° морозу, в горах місцями вночі 9-14°, вдень 2-7° морозу.
Найтепліше впродовж минулої доби було в містах Берегово та Хуст (4°С), найхолодніше – вночі в районі села Нижній Студений та селища Нижні Ворота (- 21°С). Найбільша висота снігового покрову (103 см) спостерігається на полонині Плай.
Найтепліше 9 березня в Ужгороді було зафіксовано в 1975 році (15,6°С), найхолодніше – у 1971 році (- 10,9° С), повідомили з Центру пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області.

 

10 березня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів