Закарпатські рятувальники надавали допомогу туристам з Києва та Черкас

Закарпатські рятувальники надавали допомогу туристам з Києва та Черкас
Двом туристам, які пішли в гори на Рахівщині, допомогли закарпатські рятувальники 20 липня. Про це Суспільному розповів речник Головного Управління ДСНС в області Федір Філіп.

 

За його словами, перший виклик вони отримали близько 17-ї години від групи туристів, які вийшли в кількаденний похід. Один з туристів, 26-річний житель Черкас, в районі озера Апшинець послизнувся на мокрому камінні й травмував ногу.

"Для перевезення потерпілого донизу залучили гірських рятувальників із смт Ясіня та м. Рахів. Вони знеболили туристу ногу й наклали шину, після чого транспортували його до смт Ясіня та передали бригаді екстреної медичної допомоги", — розповів речник.

О 21:20 до рятувальників звернулися туристи, які піднімались на Говерлу. Під час ночівлі біля озера Бребенескул одна з туристок, 19-річна мешканка Києва, вилила собі на ногу окріп.

"Дівчина потребувала медичної допомоги, тож на місце події виїхали гірські рятувальники з м. Рахів та с. Кваси. Фахівці наклали стерильну пов’язку та знеболили ногу туристки", — розповів речник.

Киянку рятувальники транспортували до села Богдан та передали в руки медикам.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів