Швейцарська Конфедерація має давні партнерські стосунки із Закарпаттям

В Ужгороді відбулася зустріч губернатора Закарпаття Івана Різака з делегацією швейцарського кантона Граубюнден

 

Не так вже й давно швейцарці надали області допомогу в ліквідації нищівних паводків 1998 та 2001 років на суму 6,8 мільйона гривень. Завдяки цьому були реконструйовані дамби на річках Боржаві та Тисі.

З 2003 року в Рахівському районі реалізову?ться спільний українсько-швейцарський проект ?Експлуатація гірських річок та потічків на території Закарпатської області?. В рамках цього проекту Рахівська експлуатаційна дільниця вже отримала від швейцарців багатофункціональний гідравлічний екскаватор, який в Україні не ма? аналогів, і дозволя? виконувати весь комплекс експлуатаційних заходів у важкодоступних місцях, що мають гірський рель?ф.

Штефан Енглер, член ради правління кантону Граубюнден, голова кантонального департаменту з будівництва, водного та лісового господарства, стверджу?, що швейцарська делегація під час візиту на Закарпаття залишилась задоволеною результатами першої фази проекту. ? не дивно, адже чимала частина українських працівників пройшла двотижневе стажування в аналогічних експлуатаційних організаціях кантону Цюрих та Арау у Швейцарії.

За вагомий особистий внесок у фінансуванні заходів з ліквідації наслідків катастрофічних паводків на Закарпатті 1998 та 2001 років губернатор нагородив Штефана Енглера відзнакою обласної держадміністрації ? нагрудним знаком ?За розвиток регіону?.

 

12 травня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів