„КОМПЕНСАЦІЙНІ” ЧЕКИ „НА РУКАХ” ЗНЕЦІНЯТЬСЯ 30 ЧЕРВНЯ

Громадяни, котрі з будь-яких причин не погасили заборгованість за житлово-комунальні послуги у 2005 році за розрахунковим чеком, який взяли в Ощадбанку, але й не повернули чек до 1 січня 2006 року назад до ВАТ „Державний ощадний банк України”, ще мають шанс не втратити свої заощадження. Новою Постановою Кабінету Міністрів України таким особам надається право до 30 червня 2006 року усе ж таки погасити заборгованість за житлово-комунальні послуги за розрахунковим чеком, звернувшись до підприємства – надавача послуг, або ж повернути чек до Ощадбанку для відновлення цієї суми на своєму компенсаційному рахунку.

 

15 березня під головуванням заступника голови ОДА Олександра Карташова відбулося засідання обласної постійнодіючої комісії з організації завершення у 2006 році розрахунків з погашення зобов’язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян в установах Ощадного банку колишнього СРСР шляхом погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги. Адже у 2005 році не всі закарпатці, котрі мали заборгованість за спожиті електричну і теплову енергію, природний газ, тверде паливо, послуги водопостачання та водовідведення, квартирну плату, що утворилися станом на 1 вересня 2004 року, скористалися можливістю погасити ці борги. Сталося це з цілої низки причин, в тому числі й через відсутність простроченої кредиторської заборгованості на цих підприємствах, що унеможливлює визначення схеми розрахунків на місцевому рівні.
На засіданні обласної комісії йшлося саме про пошук таких схем. Бо лише таким чином до кінця 2006 року процес погашення боргів населення за комунальні послуги за рахунок їхніх заощаджень дійде до логічного завершення.
А поки що обласна комісія дала доручення районним та міським комісіям провести роботу з населенням. Насамперед, слід зрозуміти, що нова Постанова Кабінету Міністрів України передбачає тільки роботу з чеками, які були отримані у 2005 році. На жаль, сьогодні операції з погашення заборгованості таким чином вже не діють і нові чеки, відповідно, не видаються. Але усі, хто взяв чек з Ощадбанку минулоріч і тримає його на руках, повинен поспішати. До 30 червня треба або скористатися своїм правом і подати чек на підприємство – надавача комунальних послуг, або повернути його до Ощадбанку. Не втратьте свої гроші!

Прес-служба ОДА

 

15 березня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів