ЮРІЙ МАЙБОРОДА ЗНАЄ ЯК ЗАЛУЧИТИ В УЖГОРОД ІНВЕСТИЦІЇ

16 березня власні пропозиції для розвитку рідного міста презентував кандидат на посаду міського голови Ужгорода, промисловець, менеджер, керівник Закарпатської інноваційної спілки, ініціатор створення в Ужгороді трьох заводів з іноземними інвестиціями, член Австрійської шахової асоціації та Всесвітньої організації World Economic Forum (Світовий Економічний Форум) Юрій Майборода.

 

Кандидат на посаду мера міста розповів, що народився в Ужгороді, середню освіту здобув в Узбекистані, куди тимчасово переїхала сім’я. Закінчив фізичний факультет УжДУ, став переможцем численних олімпіад, продовжив навчання в аспірантурі в УжДУ та одночасно технічному університеті м. Грац (Австрія).
Організував спільне українсько-швейцарське підприємство з високоточної металообробки, українсько-німецьке підприємство "Фава-Технікс" з виробництва автомобільного устаткування, а також швейцарсько-угорське підприємство "Сімо і Ганц" з виробництва високоточних вимірювальних приладів для атомних електростанцій.
Минулого року Юрій Майборода був відзначений нагородою державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва за вагомий внесок у реформування національної економіки, розвиток підприємництва та формування ринкової структури України, також нагороджений почесною відзнакою Ужгородської міської ради в номінації „Організація виробництва промислової продукції”.
"Я не політик, я промисловець, менеджер, — сказав Ю. Майборода. — Свого часу я не ніде працював і просив Бога, щоб дав мені роботу. Сьогодні мій робочий день — це 16 годин на добу і я допомагаю в організації робочих місць іншим. Я володію 5 мовами, маю досвід співпраці з іноземними партнерами і знаю, як запросити до Ужгорода потужних інвесторів, як підтримати місцевих підприємців, які дадуть наповнення до бюджету та нові робочі місця". Юрій Майборода впевнений, що Ужгород володіє неабияким потенціалом і значну увагу приділяє розвиткові здібності молоді. Зокрема, через Закарпатську інноваційну спілку, яка підтримує молодь, розвиток культури, спорту, розбудову інноваційних проектів в галузях економіки та суспільного життя, допомагає молодим активним ужгородцям отримати якісну освіту, а також пройти стажування на провідних підприємствах Ужгорода, підтримує танцювальні гуртки, різноманітних просвітницьких заходи, концерти за участі молодих талантів тощо.
"Міський голова мусить розуміти, звідки він візьме гроші на розвиток міста, підвищення добробуту людей, — каже Ю. Майборода. — Я кардинально відрізняюся від інших претендентів на посаду мера тим, що точно знаю, як відродити промисловість нашого міста. Я член Всесвітнього економічного форуму, який об’єднує провідних власників і керівників світових концернів та корпорацій. Потужні світові інвестори готові йти до Закарпаття, але бояться відсутності гарантій не тільки від загальнодержавної влади, а й від влади на місцях. З інвестором міський голова повинен розмовляти однією мовою, без перекладачів. Одним із перших пунктів програми Ю.Майбороди є забезпечення міста якісним водопостачанням: "Я півжиття прожив у п’ятиповерхівці на Проспекті і знаю цю проблему. Які можуть бути культурні надбання у людей, якщо у помешканні елементарно відсутня вода", — каже Ю. Майборода.
Свою підприємницьку діяльність Юрій Майборода поєднує із громадською роботою і навчанням. Здобуває другу вищу освіту за спеціальністю "правознавство" і як член „Українського союзу промисловців і підприємців” бере активну участь у підготовці проектів нормативних і законодавчих актів, що спрямовані на створення умов наповнення державного бюджету, захищаючи інтереси підприємців і промисловців України (відміна авалювання векселів та ін.).
Юрій Майборода повідомив, що, навчаючись за кордоном, мав змогу зсередини вивчити життя європейського міста: "Запровадити європейські принципи життя можна лише добре вивчивши їх, а не перебуваючи за кордоном проїздом. Наші люди варті кращого життя, наша молодь набагато розумніша за однолітків у Європі. Тому я намагаюся допомогти талановитим людям, як свого часу допомогли мені. Я не даю гроші, а даю можливість працювати. Принципи своєї роботи хочу перенести і на міську раду. Я добре знаю її роботу, оскільки довелося "днювати і ночувати" у кабінетах дозвільної структури, відкриваючи власну справу. У мерії багато чесних фахівців, які повинні там працювати і надалі, але підходи до роботи необхідно змінити".
Юрія Майбороду як кандидата у мери офіційно не підтримує жодна політична сила краю. Водночас днями до ужгородців звернувся секретар РНБО, голова Партії промисловців і підприємців України, голова Федерації роботодавців України Анатолій Кінах із заявою про підтримку Юрія Майбороди. У зверненні до ужгородців, зокрема, йдеться: "Гідним представником когорти промисловців і підприємців України є Ваш земляк — Майборода Юрій Олексійович — досвідчений промисловець і сучасний менеджер, ерудований і високоосвічений фахівець, патріот рідного краю. Незважаючи на молодість, досвіду в ініціативного промисловця Юрія Майбороди вистачить на багатьох. Він збудував три заводи за два роки. Здобув визнання у ділових колах зарубіжжя, про що свідчить його членство у всесвітній організації World Economic Forum, яка об’єднує найбільш провідних власників і керівників світових концернів та корпорацій. Я радий, що в нашій державі є такі успішні промисловці, як Юрій Майборода, котрому притаманні здоровий політичний та економічний прагматизм, діловитість, уміння втілювати задумане в реальні справи. Впевнений, що завдяки його досвіду у сфері бізнесу, діловим і моральним якостям він зможе змінити життя і побут ужгородців на краще".

 

17 березня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів