Закарпаття: водії мікроавтобусів заблокували міст через Тису на українсько-угорському кордоні

На міжнародному пункті пропуску "Тиса" у Чопі водії неодноразово скаржилися на угорські контролюючі служби, які, на думку українців, занадто прискіпливо і невиправдано довго перевіряють їхній транспорт.

 

У п’ятницю на кордоні виникло чергове непорозуміння. Угорські прикордонники без яких-небудь попереджень оголосили, що відтепер мають намір пропускати транзитом в Італію лише ті українські мікроавтобуси, у яких водії везуть винятково свої особисті речі. Оскільки абсолютна біль-шість мікроавтобусів везуть в Італію численним заробітчанам посилки з дому, на кордоні від-разу утворилася величезна черга. Без того напружена ситуація ще більше загострилася, коли протягом кількох годин угорці з 75 мікроавтобусів повернули назад 56. Зрештою водії на знак протесту перекрили міст через Тису, заблокувавши тим самим проїзд через кордон в обох напрямках. Для вирішення конфлікту на місце прибув командуючий Західним регіональним управлінням Державної прикордонної служби генерал-лейтенант Володимир Карась, який про-вів переговори з угорською стороною.
Як повідомив прес-секретар Чопського прикордонного загону Роман Стахів, до ранку ситуацію удалося взяти під контроль, мікроавтобуси пропустили, і черга зникла. Але гарантії, що аналогічна проблема не виникне знову через кілька днів чи тижнів, ніхто дати не може. Українські прикордонники зібрали пропозиції щодо недопущення подібних непорозумінь і передали їх для вивчення своїм угорським колегам.

 

17 березня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів