Як газдують в області лісовики

Обсяг реалізованої минулого року продукції лісового господарства зріс на 16,1%

 

Основні завдання розвитку лісового господарства на 2006 рік окреслив присутнім на колегії вчора начальник обласного управління лісового господарства Валерій Мурга. В першу чергу увагу зосередять на удосконаленні роботи з реалізації необробленої деревини на внутрішньому ринку для забезпечення потреб вітчизняних переробних підприємств в лісосировині – реалізація деревини через аукціон; наданні послуг постійним лісокористувачам із заготівлі деревини підрядними організаціями на конкурсній основі; поступовій заміні похідних ялинників у поясі букових та дубових лісів на корінні типи деревостанів; забезпеченні державного контролю за станом дотримання природоохоронного законодавства у лісах та реалізації положень Закону України "Про мораторій на проведення суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону".
Валерій Мурга також повідомив, що обсяг реалізованої минулого року продукції зріс на 16,1%, приріст сплати до цільових фондів – на 27,5%, середньомісячна заробітна плата підвищилась на 29% і склала 574 гривні. При цьому витрати на ведення лісового господарства держлісгоспами у порівнянні з минулим роком зросли на 20 відсотків.
З метою забезпечення вітчизняних деревообробних підприємств лісосировинними ресурсами їх реалізація здійснюється з нижніх або проміжних складів, а високоякісних сортиментів – через аукціони, на яких було реалізовано 37,8 тис.кбм. деревини на загальну суму понад 12 млн. гривень.
Заготівля деревини здійснюється власними силами, а при необхідності – із залученням на конкурсній основі підрядних лісозаготівельних структур.

 

18 березня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів