ДО КІНЦЯ РОКУ В МУКАЧЕВІ ЗАПРАЦЮЄ НОВИЙ ЗАВОД „ФЛЕКСТРОНІКС”

Всесвітньо відома електротехнічна компанія „Flextronics International” налаштована на продовження серйозної роботи на Закарпатті. Такий основний підсумок зустрічі віце-президента компанії Айвена Горда, головного менеджера по роботі з українськими партнерами Марка Гелені з головою облдержадміністрації Олегом Гаваші та керівниками відповідних структур, що мають стосунок до інвестицій.

 

Транснаціональна компанія „Flextronics” є одним з найбільших у світі виробників електроніки. Три роки тому ця компанія почала в Мукачеві реалізовувати інвестиційний проект на загальну суму 24,5 млн. дол. США. Зараз будівництво нового заводу входить у завершальну стадію: до кінця року підприємство має запрацювати, і тут отримають роботу понад тисячу закарпатців.
Інвестпроект „Flextronics” реалізовувався в рамках спеціальної економічної зони „Закарпаття”, але із введенням мораторію на СЕЗ і ТПР виникли певні проблеми в діяльності підприємств з іноземними інвестиціями. Під час недавнього візиту на Закарпаття Юрія Єханурова порушувались питання діяльності підприємств з іноземними інвестиціями. Прем’єр-міністр України тоді запевнив, що уряд зацікавлений у співпраці з серйозними інвесторами, тож невдовзі проблемні питання будуть зняті з порядку денного.
Ця думка домінувала і на зустрічі в облдержадміністрації. Представники компанії розповіли керівництву області про проблеми в реалізації інвестпроекту і своє бачення їх вирішення. В принципі, наразі ці проблеми зводяться до відшкодування податку на додану вартість за ввезене обладнання та деяких організаційних питань.
Облдержадміністрація відреагувала на прохання потужного інвестора одразу: вже наступного дня з цього приводу була підготована телеграма Прем’єр-міністру України Юрію Єханурову. Звісно, питання, котрі порушили представники „Flextronics International”, можна вирішити тільки у Верховній Раді, внісши певні зміни до чинного законодавства. Але область, економіка якої напряму залежить від стабільної роботи великих інвесторів, намагається прискорити цей процес.

Прес-служба ОДА

 

22 березня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів