Закарпаття: дорога до Європи

Вартість інвестиційного проекту довжиною 735 км на принципах державно-приватного партнерства оцінюється у межах 4 млрд. євро.

 

За сім років в Україні буде збудовано автобан, що з’єднає Київ з українсько-угорським кордоном. Нова автомобільна траса пройде через Вінницю і Хмельницький, що дозволить значно скоротити маршрут виходу до державного кордону.

Як повідомили у прес-службі Міністерства транспорту і зв’язку України, реалізація проекту стала можливою внаслідок домовленості між Урядами України і Угорщини про точки з’єднання автомобільних шляхів на українсько-угорському кордоні. 21 березня 2006 року відповідну Угоду підписали міністр транспорту та зв’язку України Віктор Бондар та міністр фінансів Угорської республіки Янош Вереш. Підписання Угоди відбулося під час міжнародної конференції "Перспективи України узапровадженні державно-приватного партнерства в інфраструктурних проектах". Віктор Бондар повідомив, що до кінця поточного року буде відпрацьовано технічну документацію і проектування та проведений тендер із залучення приватного інвестора. Власне будівництво дороги триватиме принаймні сім років.
За словами міністра транспорту та зв’язку, Україна й Угорщина йшли до цього 16 років. Узгодження точок перетину українсько-угорського кордону стало можливим завдяки досягненню компромісного варіанту: автомобільна дорога у новому напрямкупройде між селами Дийда (Україна) і населеним пунктом Берегдоруц (Угорщина). Існуюча ж автомобільна дорога, що проходить через пункт пропуску Чоп-Загонь, залишаєтьсяскладовоюМіжнародного транспортного коридору №5.

 

22 березня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів