НА БОЯ-БОРШІ В РУМУНІЇ ЗНОВУ АВАРІЯ

23 березня до ГУ МНС України в Закарпатській області та Закарпатського виробничого управління по меліорації і водному господарству повідомлення про те, що 23 березня о 07:00 на території сусідньої Румунії біля міста Борша на золотодобувній шахті Боя-Борша сталася аварія з викидом шламів та води (які можливо містять важкі метали (ціаніди) у річку Цісла, яка впадає в річку Вішеу з подальшим витоком в річку Тиса на території України, в районі села Ділове Рахівського району Закарпатської області.

 

За повідомленням адміністрації Управління Сомеш-Тиса національної компанії „Води Румунії” м. Клуж в річку Цісла, яка впадає у р. Вішеу потрапив шлам об’ємом 30 кубічних метрів. Робітники Боя-Борша розбивають лід у цій зоні для виправлення водовідливу. Румунська сторона наголошує на те, що ця подія місцевого значення і не приведе до негативних наслідків для р. Тиса. Якість води зональних річок постійно перевіряється.

На місці події працюють співробітники відділу з питань надзвичайних ситуацій Рахівської РДА Рахівського РВ ГУ МНС України в Закарпатській області, Рахівської районної СЕС, Рахівської районної екологічної інспекції, повідомили з Центру пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області

 

24 березня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. 2006-03-24 / 15:42:00

    Вот кадри, і як їх у Європу беруть