Завдяки співпраці податківців і митників

Спробу завищити митну вартість товару з метою відшкодування ПДВ по експортних поставках вдалося припинити працівникам підрозділу боротьби з незаконним обігом товарів управління податкової міліції ДПА у Закарпатській області спільно з чопськими митниками.

 

Здійснюючи цими днями спільні заходи в рамках операції “Контрабанді – Стоп” вони провели на території митного посту “Тиса” огляд вантажного автомобіля “Мерседес – Бенц”, в якому перевозилася шкіра великої рогатої худоби.
Згідно наданих для перевірки документів митна вартість вантажу вагою 20 тис. кг становила понад 1 млн. грн. Однак згідно експертного висновку Закарпатської торгово-промислової палати вартість цього напівфабрикату становить не більше 450 тис. грн., тобто завищена відправником вдвоє.
Тому за ініціативою УПМ ДПА у Закарпатській області з метою проведення подальшої перевірки вантаж затримано та знаходиться на складі тимчасового зберігання в зоні митного контролю митного посту “Тиса” Чопської митниці до вирішення питання згідно чинного законодавства.
Подібний факт завищення митної вартості податковими міліціонерами виявлено і у співпраці з ужгородськими митниками. Тут їх увагу привернув вантажний автомобіль “Вольво”, який прямував з Житомира і перевозив “багатофункціональні електровимірювальні прилади” для одної угорської фірми. Задекларована митна вартість вантажу вагою 2 тис. 800 кг становила майже 2 млн. грн. Але, як показала інформація заводу-виробника зазначених приладів, ціни на задекларовані до експорту товари завищені більше ніж в три рази.
Враховуючи,що можливе суттєве завищення цін на вантаж, який експортується, може в подальшому призвести до безпідставного відшкодування ПДВ з Державного бюджету, за ініціативою УПМ ДПА у Закарпатській області вантаж тимчасово затримано з метою проведення подальшої перевірки.
Відділ зв’язків з громадськістю, засобами масової інформації та масово-роз’яснювальної роботи ДПА у Закарпатській області

Т.3-62-85.

 

28 березня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів