Українським миротворцям влаштовують "українську Абу-Грейб" в Іраку

Українські миротворці в Іраку страждають від жорстокого поводження і поганого матеріального забезпечення, пише тижневик "Корреспондент".

 

З "виховною метою" командири тримають солдатів під палючим сонцем без води у сталевій клітці, що стоїть на плацу у військовому містечку.

Причому, за словами Ніни Карпачової, парламентського уповноваженого з питань прав людини, ?рак - не перше місце, де подібні клітки застосовуються "для підтримання дисципліни".

"Клітка для порушників там дійсно ?, сам сидів", - розповіда? Олександр Коптелов, рядовий миротворчого контингенту.

Він і дво? інших солдатів зазнали такого покарання за паління біля входу в частину і відсутність при собі військових квитків.

Крім клітки, в ?раку карають ще і відсиджуванням у спеціальних контейнерах, розповіда? Коптелов. А з інших дисциплінарних стягнень поширені марші у 40-градусну спеку на плацу.

"Від командира роти щоранку протягом двох місяців під час шикування на підйом ми чули, що зобов?язані йому тим, що потрапили в ?рак", - згаду? солдат. Вважалося, що якщо там платять великі порівняно із зарплатою військових на батьківщині гроші, то від людей можна вимагати все, що завгодно, пише "Корреспондент".

У той же час, українські солдати одержують найменшу зарплату з усіх миротворчих контингентів в ?раку. Обіцяне збільшення за підвищений ризик вони до цього часу не одержали.

У прес-службі Міноборони сумніваються в правдивості відомостей про жорстоке поводження, хоча і визнають, що порівняно з контингентами інших країн забезпечення українців недостатн?.

 

26 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів