Через будівництво каналу в дельті Дунаю загинуло кілька тисяч пташенят

Міжнародний соціально-екологічний союз заявив, що внаслідок будівництва каналу "Дунай-Чорне море", на косі "Пташина" загинуло кілька тисяч пташенят, які ще не вилупилися з яєць, передають Українські Новини.

 

Представник Міжнародного соціально-екологічного союзу Ольга Захарова повідомила, що зараз неможливо назвати точну кількість загиблих пташенят.

Вона зазначила, що шум від працюючої техніки на днопоглиблювальних роботах поширю?ться на 5-7 кілометрів. Це негативно вплива? на біосистему Дунайського біосферного заповідника.

"На місці розташування великих колоній пістрявоносої (було більше 1 тис. гнізд) і річкової крачок (120 гнізд) виявлено залишки я?ць цих видів пташок. Характер пошкоджень однозначно свідчить про те, що пташенята не вилуплялися. Планованою датою початку вилуплення пташенят ці?ї колонії було 20 липня", - повідомила еколог.

Ольга Захарова відзначила, що найбільш імовірною причиною зникнення колонії (на її місці на даний момент нема? навіть дорослих птахів) ? надмірний фактор турбування, викликаний днопоглиблювальною технікою, а також катерами, які її обслуговують.

У прес-службі державного підпри?мства "Дельта-Лоцман" повідомили, що перша черга будівництва каналу "Дунай - Чорне море" виконана більш ніж на 30%. За твердженням співробітників прес-центру, роботи проводяться з дотриманням усіх природоохоронних вимог.

 

26 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів