ЯК ВБЕРЕГТИСЯ ТА НЕ СПЛУТАТИ КІР ІЗ ЗАСТУДОЮ?

Симптоми кору на початку схожі зі симптомами застудних захворювань. Млявість, відсутність апетиту, біль у голові, нежить та сухий кашель, лихоманка, температура, яка може бути дуже високою та не спадати, не дивлячись на жарознижуючі заходи, червоніють та сльозяться очі, розвивається боязнь світла.

 

На другий чи третій день на почервонілій слизовій оболонці рота з’являються сірувато-білі плямки, спадає жар. Нове підняття температури до 40 градусів супроводжується появою типового висипу за вухами, на лиці та шиї. Потім тулуб, руки, і в останню чергу ноги, покриваються мілкими червоними плямами, які набувають коричнево-фіолетового кольору та зливаються у великі плями.

Перебіг кору та інтенсивність висипів змінюютьсються від легких формвао тяжких, що загрожують життю. Щоб вберегтися від кору, необхідно приймати вітаміни, перш за все вітамін С та мультивітамінні препарати. Також існують більш серйозні "протектори" - арбідол, амізон, амаксоднак для стьвживання повинен обумовити лікар. Зазвичай їх радять приймати тим, у кого в сім’ї вже є хворі на кір, повідомляє ЦП ГУ МНС України в Закарпатській області.

 

14 квітня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів