В Ужгороді готують книжку споминів "Петро Скунць у колі сучасників"

В Ужгороді готують книжку споминів "Петро Скунць у колі сучасників"
Цього року виповнилося 80 років з дня народження закарпатського відомого поета та громадського діяча Петра Скунця (1942-2007). Взимку й навесні в Ужгороді відбулися дві наукові конференції, присвячені постаті Шевченківського лауреата – в Ужгородському національному університеті та в Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти.

 

Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека імені Ф. Потушняка також долучається до відзначення поважного ювілею одного з кращих поетів Срібної Землі. Тут уже працюють над збірником спогадів, нарисів та бібліографії «Петро Скунць у колі сучасників». Це третя книжка в серії про наших земляків – Шевченківських лауреатів. У 2017 році побачив світ перший том – «Іван Чендей у колі сучасників» (доповнене перевидання у 2020 році), а в 2018 році вийшов друком другий том – «Олекса Мишанич у колі сучасників».

Особливістю цих об’ємних видань (обсяг двох перших томів понад 900 сторінок) є розкриття постаті відомого митця через коло людей, що його оточували – колег, друзів, родину. Так що, окрім споминів про славетного ювіляра, тут буде великий розділ нарисів самого Петра Скунця про своїх сучасників. Адже він був одним із кращих закарпатських публіцистів свого часу. Охочі поділитися спогадами про нашого видатного земляка можуть надсилати свої дописи до кінця вересня на електронну скриньку бібліотеки – [email protected].

Іванка Когутич, упорядниця видання

 

 

03 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів